Ace fortstter att utvecklas

selan-runt-asa-dec-2008 (52)

I frra veckan var Ace och jag hos Kicki och vallade. Jag var lite orolig, fr det brukar alltid g snett ngon gng under ett pass hos henne. Fren har chans att fly upp i skogen och det brukar trigga i gng Ace’ jaktinstinkt. Den hr gngen sktte han sig emellertid utmrkt p den fronten. Han var inte ens i nrheten av att brja jaga! Men nr jag skickade honom p vnsterhmt p relativt lngt hll, fick jag honom inte att hlla ut ordentligt, utan nr han nrmar sig kl 11 r han vldigt nra fren och det blir mnga kommandon fr att f honom till kl 12! Det stora arbetet jag har framfr mig nu, r allts att f Ace fri runt flocken. Tyvrr kan jag inte trna detta med ngon strre framgng p mina egna tackor, d de kommer till mig s fort Ace brjar rra sig och i Mervallahagen r det s mycket buskar, snr och kullar, att dr r det inga problem.

I dag hjlpte Ace och jag grannen att flytta deras bagglamm. Nr vi kom upp till hagen kom hela flocken nyfiket och undrade vad som stod p. Men nr Ace hoppade ur bilen frsvann allihopa som en avlning. De har inte s goda erfarenheter av honom och de r inte vallade srskilt ofta. Hagen r mycket stor med trd och snr hr och var, s jag fick ett styvt jobb att hitta fren igen och sedan hitta en position att skicka Ace ifrn utan att skrmma fren. Men tack vare alla trd och buskar gjorde Ace en vid hgerbge och kom lngt bakom fren och sedan kunde vi lugnt och sansat valla hem dem till fllan. Ace sktte sig ven nu perfekt. Det r s sknt!!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *