Krille och jag trnar

krille-fog-090906

I gr kvll kom Krille och Fog fr att trna infr helgens tvlingar i Skne. Jag passade p att g ut och titta. Fog som r ett halvr yngre n Ace sktte sig mycket bra. Han r mycket lydig och gr ut bra och har rtt tempo. Jag berttade fr Krille om Ace’ svrigheter i hmtet. Han erbjd sig d att hlla flocken medan jag trnade och han rdde mig att lgga Ace redan kl 9 och sedan kommendera en gng till. Jag gjorde s, men Ace snek i alla fall in kl 11 och behvde nog fyra kommandon innan han var p plats kl 12. Jag frskte en gng till och gick sjlv lite nrmare flocken, men det hjlpte inte. Den tredje gngen gjorde vi ett hgerhmt. D fungerade allt till 100 procent. Inte ett enda kommando efter det frsta, Ace stannade djupt bakom fren kl 12 och gjorde ett bra upptag, kom vl sedan lite fr snabbt mot mig, men ven det gick hyfsat. (Det var d jag mrkte att Fog var lydigare). Tnk, att det kan vara en sdan skillnad beroende p vilket hll jag skickar. Nu ska jag upp och trna p de ovallade tackorna i leby, s fr vi se hur det gr.
Det r pltsligt s roligt att valla!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *