Ace gr en insats

Idag gjorde mina grannar sig av med sina fr. Hasse som skulle hmta dem ringde mig p frmiddagen och frgade efter grannens telefonnummer och berttade att nu var det dags. Nr jag lagt p telefonen, tnkte jag p att jag kanske borde ha erbjudit vra tjnster, Ace och jag fr att f upp fren p vagnen, men jag gjorde inget t det, d det bara var sex tackor som skertvar vana vid pplen och annat godis. Och i bland knns det som om jag mer stjlper n hjlper. Nvl, nr klockan blivit ett ringde Hasse igen och frgade, om jag kunde komma och hjlpa till, fr de hade bara lyckats f upp tv av de sex tackorna p krran.

Ace och jag kte genast dit och nr tackorna fick syn p oss stack de i vg mot en liten skogsdunge som hr till hagen. Jag skickade Ace till vnster in i skogen och han lyckades styra upp dem, s att de vnde och sprang tillbaka mot ladan. Jag la Ace, s att han inte skulle skrmma fren i ondan. Tyvrr finns det en skogsdunge t det andra hllet vid ladan ocks och jag sg framfr mig, hur vi skulle hlla p och dribbla fren fram och tillbaka. Nr fren stod en bit ut i hagen i nrheten av krran skickade jag Ace vnster s att de vek av och tnkte springa tillbaka varifrn de kom, men d skickade jag Ace genast hger, s att han hindrade dem. D tyckte ledartackan att de bda tackorna p krran sg minst hotfulla ut och hon sprang upp p den, ttt fljd av de andra tre!

Ltt som en pltt! Jag blev mkta stolt ver Ace. Han ld hela tiden klockrent och hade inga tendenser att jaga!! Kul!

vallning-hemma-ace-aug-07 (1)

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *