Ace hemma igen

Ace sg ut att m bra, nr jag hmtade honom i gr och i dag var det dags att valla igen. P med lina och ut i hagen allts. Frst fste Ace ut alla fren i ngshagen frn skogshagen och det gick bra som vanligt. Han stannade t o m till alldeles spontant nr han kom nra. Jag stannade vid grinden och lt Ace frndriva bl a genom en grind p andra sidan hagen. Nu anvnder jag kommandon igen och d r det inga problem, mer n nr jag skickar honom runt fren och fren brjar springa till mig. D har jag svrt att f stopp p Ace och det gr fr fort. Jag lt ocks Ace cirkla runt fren, d Sven tyckte att Ace sgs in mot flocken och gick allt lngsammare ju nrmare flocken han kom. I cirkeln, nr jag str ganska nra fren gr det dock bra, men d tappar han i stllet ltt kontakten med fren och springer bara runt, om jag inte stannar honom. I dag ld Ace emellertid bra och jag slppte tillbaka halva flocken i skogshagen, s att fren skulle f lite dragning, men det fixade Ace ltt.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ace hemma igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *