Ace kan valla mina nya tackor

Något som jag varit orolig för var hur det skulle gå att valla de nya tackorna. Jag har ju inte vågat pröva  i Mervallahagen, då där är så kullrigt och stort och skymt, att de som vallat med sina hundar där har sagt att det nästan var omöjligt, då tackorna sprang som galningar från ena sidan till den andra. Fog, Lexi, Krille och Kicki lyckades dock få upp tackorna på kärran och köra hem dem i förra veckan. Sedan dess har jag vallat två gånger med Ace och det gick bra båda gångerna, men han måste hålla långa avstånd. Tackorna var dock styrbara och jag kunde få in dem i fårhuset och stänga för, så att jag sedan kunde ta en och en och klippa dem. Härligt!

Tyvärr fattas mina uppdateringar av bloggen i ett par månader, då min adress som min äldste son fixat åt mig, plötsligt inte fungerar och därför kan min mellanson inte lägga in de inläggen på den här sidan som fått en ny adress.

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *