Adj till Nick

I gr var Anna Larsson,Flynn, Nick och jag i Norrkping dr Peter Nilsson hller till p tisdagar fr att f en lektion var i vallningens dla konst. Jag var inte s lite nervs, fr sedan vi var hos Peter fr en mnad sedan har Nick bara blivit allt vildare i frhagen och sista gngen, d jag nd fick hjlp av Anna hll vi p att inte f stopp p Nick. Sedan vgade jag inte valla mer, dels p g a kylan men mest p g a att tackorna r drktiga och livrdda fr Nick.

Vi brjade med Nick. Den hr gngen hade jag lnglina med mig, men Peter ville inte ha det p Nick, nr han startade Nick utan han njde sig med kopplet. Peter frskte verkligen f Nick att lugna ner sig, innan han slppte kopplet och tyckte att han lyckats efter en lng stund. Men nr Nick blev ls brt det loss. Nick sprang som en galning fram och tillbaka framfr fren och d och d rakt in i dem, dr han jagade i vg en tacka en bit innan vi fick stopp p honom, men bara s lnge att tackan blev fri, fr sedan sprang han igen. Jag tror att vi hll p en kvart, innan vi med frenade krafter lyckades fnga in Nick. D var vi genomsvettiga alla tre.

S hr ska du inte ha det sa Peter. Det ska vara roligt att valla. Ngon med mycket pondus kan gra den hr hunden till en mycket duktig vallhund, men det r inte du. Slj honom nu var Peters budskap. Jag knde att han hade rtt och eftersom Robban sagt, att han ville ha frsta tjing p terkp om det blev aktuellt, ringde jag honom genast och han sa genast att han ville kpa tillbaka Nick. S i dag reser jag till uppfdaren med Nick. Sorgligt men sant. Jag kan inte slss mot vderkvarnar och jag vill ha en hund som jag kan valla med och tvla lite grand. Det r mitt ml i livet och det brjar bli brttom, om jag ska hinna.

P bilden fyller Nick 10 mnader precis samma dag.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Adj till Nick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *