ntligen vallning igen!

Den hr vintern och vren har verkligen varit seg! Alla sn har gjort, att jag trots mina obetckta tackor inte har kunnat valla alls. Shep har ftt mota bort tackorna frn foderbordet och ta ett par svngar runt dem, alldeles utanfr frhuset, det r allt. Till slut har det knts som om att det dr med vallning kanske inte r ngot att hlla p med, visst finns det andra vrden i livet?

Srmlands vallhundsklubb och Mlarmrdens har gtt ihop om att organisera SM i frvallning i hst. Av den anledningen blev jag ombedd att intervjua vrdfamiljerna. Efter lite psttningar fick jag ndan ur vagnen och i fredags reste jag till Mrk fr att tala med Annelie som r en av vrdarna fr SM. D fick jag mjlighet att valla lite med Shep ocks. Oj, s ringrostiga vi var, men till slut knde jag igen min hund. Han vill egentligen dras in mot fren i utgngen, men nr jag r riktigt strng och trycker ut honom blir den alldeles fr vid bge runt fren, s vid att han tappar kontakten med fren. (Suck).

P sndagen reste jag sedan till Stefan och Carina p Agdala i Jrna och intervjuade dem, d deras fr ocks ska vara med som tvlingsfr. ven d vallade vi en stund. Nu gjorde Shep vldigt vida svngar hela tiden och hagen var tillrckligt liten fr att det skulle bli bra! I vermorgon ska vi p vallkurs i tv dagar med Peter Nilsson. Det ska bli spnnande att hra vad han tycker om vra framsteg om vi nu har haft ngra. Jag har i alla fall trnat de tre positionerna och de fungerar, ven om de ibland blir lite vl bra. Hr hemma r halva min hage frsnkt i vatten, s det finns fortfarande inte mycket att valla p, men vi gjorde ett tappert frsk i dag.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *