ntligen vallning igen

I gr blev det ntligen vallning igen. Vi var p Liding och vallade, Kicki, Inger, Gunnel och jag. Nr vi kom stod Inger i 20-metershagen och trnade lilla Joe, unghunden. Hon r mycket tnd och p, och kommer skert att utvecklas bra.

Ace och jag passade ocks p att trna lite i 20-metershagen, men jag knde mig som en ren nybGrlrjare efter hela denna tid som jag inte vallat. Ace uppfrde sig exakt som han brukade. Han gr inte ut tillrckligt och r alldeles fr mycket p i framdrivningen. Kicki ville prva och hon brjade med att sga till Ace p skarpen, vilket resuterade i att han inte alls ville valla med henne utan skte sig till mig, s fort han kom t.

Sedan tog Lexi ut fren ur hagen och Tex och han vallade bort dem till en strre hage dr fren inte hade ngon dragning. Det var s vackert vder, att varenda lgstadieklass och/eller dagis var ute, s vi hade inte brist p skdare. Det gjorde att jag tog det mycket frsiktigt med Ace, hade honom i lnglina mm. Han exploderade i sitt eye en gng i alla fall, men stannade faktiskt vldigt snabbt, trots att jag inte kunde se honom. Det fanns en lite dunge vid sidan av som fren grna ville springa upp i och dr gick det bra att kommendera ut Ace, trden gjorde att han hll ut ordentligt och kom in spikrakt kl 12. Alltid ngot.
F njt vi av det underbara vdret som ntligen kommit till oss.
Tex hade lite ont i sina tassar och fick ta det lite frsiktigt. Gunnel trnade bara med Spike som ocks tyckte att han mste ingripa, nr fren var p vg bort ifrn Lexi, men det tyckte inte hans matte.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *