Ett eller tv lamm?

I dag p morgonen kom Ove in till mig och meddelade att nu hade det kommit ett nytt lamm. Jag fick snabbt p mig klderna och gick ut och tittade. Mycket riktigt, dr stod Elin 08 med ett stort fint lamm bredvid sig. Det var redan helt renslickat och Elin hade inte ens ngon efterbrd hngande i baken. Ngot mer lamm syntes inte till och jag blev lite ledsen ver det dliga utbytet i r, tre tackor – tre lamm!? Beror det p att jag inte flushade tackorna i hstas?
Nvl, jag stngde in tackan och lammet och gav Elin h och vatten och sedan krde jag grus till lilla frhagen, eftersom det r mer n lovligt gyttjigt dr. Ingenting konstigt mrktes. Sedan gick jag ut p min vanliga hundpromenad med grannen och kom hem strax efter nio. Kl elva skulle jag vara i Mariefred. Tjugo ver tio kommer Ove in och sger att ett lamm skriker alldeles frfrligt. Jag gr in i frhuset, men dr ligger lammet hos sin mamma och r alldeles tyst. Under foderbordet hr jag emellertid frtvivlade skrik och jag fr rja undan en hel massa h, innan jag kan dra fram ytterligare ett litet lamm, renslickat och fint men vldigt hungrigt. Jag slpper ner det till Elin 08, men hon stter bort det. Jag gr runt och tittar p de vriga tackorna, men inget tyder p att ngon mer nyss ftt ngot lamm. Just d kommer vra grannar Brje och Anna promenerande frbi. Brje hjlper mig att hlla i Elin, medan jag ser till att lammet fr di. Sedan fr jag brttom till sjukgymnasten i Mariefred. Nr jag kommer hem, tycker jag att det ser ut som att Elin accepterat det lilla lammet. Hon fr just d lite mat. Nr jag kommer ut en timme senare, r hon dock mycket avogt instlld till lammet igen och stngar henne ordentligt ngra gnger. Jag binder upp Elin och frsker ter mata lammet, men med klent resultat. Hon verkar inte srskilt hungrig faktiskt. Jag knsbestmmer lammen, det stora r ett bagglamm och det lilla ett tacklamm. Kurre och Kajsa. Jag vger dem ocks. Kurre vger 4,8 och Kajsa 4,2 kg, s de r ganska stora de ocks. (De som fddes fr tv veckor sedan vgde 5,5 kg styck). Jag gav Elin h, s att hon hade ngot annat att tnka p, n att stnga Kajsa och hller tummarna fr att hon slutligen ska acceptera den lilla. Jag vill inte ha ngot flasklamm!!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Fr. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *