Hemmatrning

I dag har Ace och jag gjort vr lxa. Frst stllde vi in fren i fllan och s fick Ace g lngst bort till den sista pinnen som nu frusit fast i jorden. Jag stllde mig liksom i frrgr framfr fllan och kommenderade Ace vnster, stopp, hger stopp helst mellan varje pinne. Fortfarande gr vnster bttre n hger och han stannar inte frrn efter ngra steg, men med ett par gngers upprepning, s gick det ganska bra. Sista gngen stannade jag honom inte utan sa bara vnster, g (hger), vnster, g(hger) o s v.

S tog jag p Ace 15-meterslinan och satte upp fyra markeringar i hagen. Han tog sedan ut fren ur fllan och s gick jag fre fren och Ace drev fren mellan markeringarna. Fren r ju lite fr mnniskovnliga, s att f med dem r inte s svrt, men det gllde nd att f Ace i rtt position i varje vndning. Det gick bra nda till tredje benet. Dr hade fren en oemotstndlig dragning mot ingngen till hagen och rtt som det var stack de helt enkelt. Med tanke p hur Ace r, stannade jag honom genast, s att fren fick springa i vg. Jag behvde inte nyttja linan, utan Ace lg snllt kvar, fast jag sg hur det spritte i honom. Fren passade p att springa in i fllan som de tydligen anser vara en trygg plats. Vi gick och hmtade dem och s brjade vi om igen. terigen blev det oro p tredje benet. Jag skickade Ace vnster fr att mta upp dem, men oron blev pltsligt fr stor och vips var Ace inne och rjde i flocken. Jag andades ut och in ett par gnger och frskte lugnt sga till Ace att ligga ner. Det tog ett tag, men till slut gav han med sig. Jag bestmde mig fr att ta det lugnt, s jag bannade Ace ett slag d han lg p rygg, men sedan fortsatte vi dr vi slutat. S gick vi ytterligare ett varv och nu var jag noga med att skicka upp Ace ordentligt i draget, s att fren kom till markeringen utan att fly och sedan fick de springa rakt fram mot utgngen och fllan (som nu var ordentligt stngd). Jag la Ace och fren blev lugnare och stannade. S kunde vi fortstta och vi tog ytterligare ett varv och det gick utan ngra incidenter. Sknt!! Jag tror, att jag har kommit p, hur jag ska kunna frebygga inrusningar i framtiden. Ju skrare jag blir p, vad jag frvntar mig av bde Ace och fren, desto lugnare blir Ace. Han vill ha en lugn och sker ledning. D gr han rtt.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *