Fren p rymmen igen

Ironiskt nog var jag p stngselkurs hos Kre Tallbck i lrdags. Dr lrde jag mig allt om hur man ska stngsla, s att fren stannar innanfr. Vl hemma gick jag runt och tittade p mina elndiga staket och konstaterade, att jag borde ta itu med att stngsla om nstan hela hagen, men framfr allt p kortsidan mot snrskogen, dr stngslet ramlat ner. Fren har dock snllt stannat inne nd, nda sedan jag tidigt i hstas tppte till ett hl som de traskat ut genom ett par gnger.

I morse sg jag att nstan allt foder lg kvar p foderbnken och konstaterade att det ntligen brjat vxa tillrckligt mycket fr att tillfredsstlla tackornas behov av mat, s jag gav dem inget mer i morse.

Nr jag sedan gick ut i skymningen p hundpromenad med Ace och Shep, sg jag nr jag kom tillbaka att en enda tacka stod och tittade p oss. Hon sg s vergiven ut, att jag gick in, kopplade Ace och tog Shep med mig fr att leta rtt p de vriga sju. Tackan fljde efter oss p avstnd. Men hur vi n letade hittade vi inte de sju terstende tackorna. De var som uppslukade av jorden. Jag gick hem, tog in Ace och satte Shep i bilen och krde en runda i det tilltagande mrkret. Ingenting. Jag kom tillbaka och gick in till grannen som just rastade sina hundar i sin kennel. Deras tomt grnsar till frhagen. De hade ocks sett den ensamma tackan st och titta ut t snrskogen och brka vergivet, men de hade inte sett ett spr av de vriga tackorna. Jag tog ut Shep och vi gav oss in i skogen, men nu var det riktigt mrkt och vi hittade ingenting, s nu fr vi vnta tills i morgon. Ingen har heller ringt och sagt att de sett ngra vergivna fr. Mystiskt! De kan ju hoppat ver diket in i snrskogen, men fr vrigt kan jag inte hitta ngonstans som de kan ha kommit ut, utan att hoppa frsts. Har de blivit skrmda hoppar de, men annars brukar de inte gra det. Det ligger fortfarande mat p foderbordet, s de borde inte varit alltfr hungriga.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *