Flyttnig av fr

Nr lammen vckte mig fre fem p morgonen i lrdags, frstod jag att det var dags att flytta flocken till Mervallahagen som r mycket stor och drfr har tillrckligt med bete. I min lilla skogshage r det s lite att ta, att jag mste utfodra fren morgon och kvll och dessutom brker de otroligt s fort de fr syn p mig. Nu har jag ju bde dragkrok och krra, s med Ace’ hjlp borde det g bra. Problemet var bara att jag mste stlla krran rakt ver vgen fr att tcka grinden, men grannen tipsade mig om att om jag stllde bilen p ett speciellt stt, kunde nd bilar som ville frbi kunna gra upp p vr grd och runt hela ekipaget. Det fungerade bra. Tre bilar och en motorcykel utnyttjade mjligheten. Rampen som jag byggde blev lite fr brant, men fick duga. Som vl var hade jag grindar som jag kunde stta i fren vg och hindra dem att ta sig ut p vgen. Ace hmtade hem fren till lilla frhushagen som jag sedan stngde. Jag kopplade baggen och visade honom havrehinken och han gick snllt p transporten. Sedan blev det svrare. Trots Ace idoga frsk ville resten av tackorna inte g upp. Jag kopplade ytterligare en och fick till slut upp henne med lamm. De stllde sig och t havre och skymde sikten fr vriga tackor s de upptckte aldrig godsakerna p vagnen. Till slut var dock sju tackor uppe p vagnen, men tyvrr inte alla dessa tackors lamm. Det blev ett herrans ovsen. Fler tackor fick helt enkelt inte rum, d hinkarna ocks tog lite plats, s jag stngde fr. Sedan fick jag jaga reda p de lamm som hrde till tackor p transporten och terfrena dessa. Nr det var gjort kunde jag kra.
Nr jag kom till Mervallahagen brjade det smhagla och sregna, men tackorna hoppade snllt av vagnen och tack vare att Ace lg och sprrade vgen gick de genast in i hagen. Sedan var det bara att ka hem och hmta de terstende tv tackorna med lamm. Det gick bra sedan jag riggat upp allt igen. Jag var sedan vldigt stolt ver att ha klarat hela transporten helt p egen hand, frutom Ace’ hjlp frsts. Det knns tryggt att veta, att jag kan.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Fr, Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *