Flyttning av fr

Nu nr vallen var slagen var det dags att flytta tillbaka fren till min egen hage. Dels r min skogshage alldeles full av sly och annan vxtlighet, dels vill jag ha fria ytor att valla p. Jag kontaktade Kicki A som kom med Lexi och Zaja. Vi tog bilen till hagen, s att jag sedan skulle kunna g tillbaka och hmta hinkar, saltstenen och mineraler.

Shep letade reda p fren och kom med dem, men nr han tog ut dem frn hagen sprang de som skjutna ur kanoner lngs vgen och frsvann. Som vanligt hade vi inte riktigt resonerat igenom, hur vi skulle lgga upp det bst. Det visade sig att tackorna sprungit in i skogen dr staketet slutade och tre tackor hade dessutom hoppat ver till tryggheten igen. Jag bad Kicki vnta med de fem som stod p rtt sida staketet och s tog jag Shep och vallade tillbaka de tre till grinden igen. Men det var omjligt fr Shep att f ut dem, s jag fick ropa p Kicki att hon och Lexi skulle ta tillbaka de fem. I nsta frsk sprang de ter igen upp i skogen vid staketslutet.

Nr flocken ter var inne i hagen, gjorde vi som vi borde gjort frn brjan, d v s Kicki stllde sig med Zaja utanfr grinden. Lexi var bakom fren i hagen och Shep och jag gick bort och vaktade slutet av staketet. Det tog lite tid, men till slut fick Lexi ut hela flocken och Shep sg till att tackorna inte rusade upp i skogen utan fortsatte vgen fram. Sedan gick Lexi, Zaja och Kicki bakom och Shep och jag framfr flocken, lugnt och fint hela den 1,5 km lnga vgen hem. Inga fler insidenter intrffade.

Efter en vlfrtjnt kaffepaus vallade vi sedan en stund i hagen. Shep hade ett riktigt fint djup i sina hmt. Det kndes bra. Vi fr hoppas att det hller i sig till p tisdag, d vi ska tvla igen.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *