Ik1 i Lillkyrka den 9 juli 2013

Ja, om man går in på vallreg och tittar på resultaten är det inte någon vacker syn skulle jag tro, varken för mig eller många andra. Det var förskräckligt springiga får, och många ekipage fick bryta beroende på att fåren sprang bort från tävlingsplatsen och hunden hann inte ifatt. Av 40  starter var det 23 som gick i mål och många av dem hade slut på poäng eller tid i rännan eller delningen!

Ändå är jag väldigt nöjd med tävlingen. Solen sken och vi hade startnummer 19. Jag förstod att vi inte kunde ha stora förväntningar. Det kändes på ett sätt bra. Vad som än hände gjorde vi inte bort oss mer än många andra och Shep är aldrig dum mot fåren.

Jag tänkte på det när vi gick ut till stolpen, Shep och jag. Vad kan egentligen hända, mer än att fåren springer av plan? Jag skickade höger eftersom det såg ut som att fåren nog skulle springa till skogs redan i upptaget annars. Nu var jag mycket taggad, att få Shep att gå djupt bakom, så när han var nästan framme gav jag ett par tilläggskommandon, trots att jag vet att jag fick avdrag för det. Jag tror det hjälpte, för Shep sprang upp till kl 12 och la sig snällt när jag visslade. Sedan visslade jag fram honom och stannade honom nästan genast och han lydde!!! Visserligen var jag inte tillräckligt snabb att  få in honom på linjen, så vi missade framdrivningsgrindarna men fåren kom på rätt sida om mig ner till nästa grindpar som de gick igenom. Shep hämtade sedan upp fåren och föste dem upp till nästa grindpar som de också gick igenom. Det som var så roligt, var att Shep jobbade så bra på de här springiga fåren, lugnt och bestämt och fåren lugnade ner sig när han hade dem i sina tassar. Tyvärr gjorde jag ett misstag, när de passerat de andra fråndrivningsgrindarna. Jag la hunden och sedan fick jag inte upp honom tillräckligt snabbt och vitt för att han skulle kunna hämta upp dem, innan det var för sent, d v s fåren var ute på grannvallen. Tappade djur och jag fick ta av Shep.

Med en bättre förare hade det gått utmärkt och jag ska bli bättre, lita på det! Det var skitkul!! Om två veckor är vi där igen!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *