Ik1 i Lillkyrka den 9 juli 2013

Ja, om man gr in p vallreg och tittar p resultaten r det inte ngon vacker syn skulle jag tro, varken fr mig eller mnga andra. Det var frskrckligt springiga fr, och mnga ekipage fick bryta beroende p att fren sprang bort frn tvlingsplatsen och hunden hann inte ifatt. Av 40 starter var det 23 som gick i ml och mnga av dem hade slut p pong eller tid i rnnan eller delningen!

nd r jag vldigt njd med tvlingen. Solen sken och vi hade startnummer 19. Jag frstod att vi inte kunde ha stora frvntningar. Det kndes p ett stt bra. Vad som n hnde gjorde vi inte bort oss mer n mnga andra och Shep r aldrig dum mot fren.

Jag tnkte p det nr vi gick ut till stolpen, Shep och jag. Vad kan egentligen hnda, mer n att fren springer av plan? Jag skickade hger eftersom det sg ut som att fren nog skulle springa till skogs redan i upptaget annars. Nu var jag mycket taggad, att f Shep att g djupt bakom, s nr han var nstan framme gav jag ett par tillggskommandon, trots att jag vet att jag fick avdrag fr det. Jag tror det hjlpte, fr Shep sprang upp till kl 12 och la sig snllt nr jag visslade. Sedan visslade jag fram honom och stannade honom nstan genast och han lydde!!! Visserligen var jag inte tillrckligt snabb att f in honom p linjen, s vi missade framdrivningsgrindarna men fren kom p rtt sida om mig ner till nsta grindpar som de gick igenom. Shep hmtade sedan upp fren och fste dem upp till nsta grindpar som de ocks gick igenom. Det som var s roligt, var att Shep jobbade s bra p de hr springiga fren, lugnt och bestmt och fren lugnade ner sig nr han hade dem i sina tassar. Tyvrr gjorde jag ett misstag, nr de passerat de andra frndrivningsgrindarna. Jag la hunden och sedan fick jag inte upp honom tillrckligt snabbt och vitt fr att han skulle kunna hmta upp dem, innan det var fr sent, d v s fren var ute p grannvallen. Tappade djur och jag fick ta av Shep.

Med en bttre frare hade det gtt utmrkt och jag ska bli bttre, lita p det! Det var skitkul!! Om tv veckor r vi dr igen!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *