Hemmavallning med goda vnner

I morse kom Waiwi Ehlin och Madelaine Magnusson hem till mig fr att valla. Solen sken men det var inte jttevarmt fr det blste lite grand. Madde hade med sig tre hundar och Waiwi tv, men Maddes Molly var bara tta mnader, s hon fick titta p, och Waiwi trttande snart p att valla med Bosse, s det blev Waiwis Troy, Maddes Meg och My samt min Shep som var i farten.

Jag hade satt upp en flla lngt bort i hagen, som fren dagen innan absolut inte ville g in i, s det blev en utmaning fr hundarna. En av Maddes hundar klarade det frst och sedan vande sig fren efter hand. Bde Waiwi och Madde var njda med mina fr som r riktigt springiga, trots att de bara r tta.

Att dela de hr fren r inte heller s ltt, d de grna springer i hop igen, men vi klarade det ocks.

Shep och jag trnade hger och vnster runt fren p bde lngt och kort hll. Shep brjar slppa fren lite bttre nu, tycker jag men helt ltt r det inte. Waiwi sa att allt skulle g s mycket bttre, om jag bara pausade lite oftare och tog det lite lugnare.

Slutligen tog jag in hlften av tackorna i fllan och resten fick vara utanfr och vallas. Det blev en extra utmaning fr hundarna att f loss dem frn de andra inne i fllan, men alla hundarna klarade det ocks.

Hr nedan r en stilstudie med Troy

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *