Hemmavallning med goda vänner

I morse kom Waiwi Ehlin och Madelaine Magnusson hem till mig för att valla. Solen sken men det var inte jättevarmt för det blåste lite grand. Madde hade med sig tre hundar och Waiwi två, men Maddes Molly var bara åtta månader, så hon fick titta på, och Waiwi tröttande snart på att valla med Bosse, så det blev Waiwis Troy, Maddes Meg och My samt min Shep som var i farten.

Jag hade satt upp en fålla långt bort i hagen, som fåren dagen innan absolut inte ville gå in i, så det blev en utmaning för hundarna. En av Maddes hundar klarade det först och sedan vande sig fåren efter hand. Både Waiwi och Madde var nöjda med mina får som är riktigt springiga, trots att de bara är åtta.

Att dela de här fåren är inte heller så lätt, då de gärna springer i hop igen, men vi klarade det också.

Shep och jag tränade höger och vänster runt fåren på både långt och kort håll. Shep börjar släppa fåren lite bättre nu, tycker jag men helt lätt är det inte. Waiwi sa att allt skulle gå så mycket bättre, om jag bara pausade lite oftare och tog det lite lugnare.

Slutligen tog jag in hälften av tackorna i fållan och resten fick vara utanför och vallas. Det blev en extra utmaning för hundarna att få loss dem från de andra inne i fållan, men alla hundarna klarade det också.

Här nedan är en stilstudie med Troy

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *