Vallning p Lis hos Marianne Steffansson

I frrgr kvll reste hundarna och jag till Marianne fr att trna vallning. Det var lnge sedan jag var dr, flera r sedan faktiskt. Britta med Titus kom ocks.

Marianne hade sju tackor som inte grna bjer sig fr hundarna, men som flyttar sig snabbt och snllt om de knner sig verbevisade. Jag brjade med att be Marianne att stlla ut tackorna lngt bort, s att jag fick trna ett hmt. Jag skickade Shep vnster och det gick riktigt bra. Han stannade enligt Marianne lngt bakom fren, (sjlv sg jag inte) och han kom med dem, visserligen lite snett och vint, men nd. Sedan frskte jag st kvar och frndriva fren genom ngra grindar ca 75 m bort. Efter ett par tre frsk, lyckades det.

Britta som ska g ett VP med Titus nsta fredag, trnade frst flankeringar med honom. Det gick vl inte s vldigt bra, fr hunden gick frst ut bra, men sneddade in alldeles fr tidigt och trots att Britta frskte stanna honom och skicka igen, lyckades det inte riktigt. Titus kunde g vldigt nra djuren och han lg p rtt mycket.

Sedan skulle Britta trna fsning med Titus i lnglina, men ville frst gra ett lite lngre hmt. Hon skickade vnster och nu flankerade Titus mycket bra och stannade en bra bit bakom tackorna och framdrivningen gick ocks bra. Sedan brjade hon fsa utan lnglina och ven det klarade han galant! Kul!

Marianne tog frst ut Tissla och sedan lilla Axa och de var duktiga bda tv.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *