Vallning i rla

I gr var Shep och jag och vallade hos Waiwi i rla. Vi var hos kompisen Lisbeth, men det var Waiwis fr. Det var vldigt roligt fr fltet var jttestort och Waiwi brjade med att stlla ut fren lngt borta t Shep. Frsta gngen sg han dem inte, s han skar, men sedan nr han ftt klart fr sig var de stod, hmtade han upp dem p ett fredmligt stt, stannade i upptaget p min vissling och tog dem sedan lugnt och metodiskt till mig, trots ordentlig dragning in i skogen och skuggan. Det var faktiskt en frjd att valla och det skulle vara s roligt om vi kunde visa vad han kan p en tvling ocks.

Jag trnade ocks frndrivning, men dr blir Shep lite osker nr jag r lngt borta. Han stannar och vill inte fortstta. Waiwi tipsade mig om att sjlv brja g ngra steg fr att f igng honom och sedan stanna. D gick det lite bttre, men efter ett tag vnder han sig om och frgar ngsligt om det verkligen r sant att han ska driva bort fren s lngt utan att jag kommer med som std. Dr har jag lite att bita i. Jag vill ju s grna att vi ska kunna tvla i IK2 och nu tror jag att han skulle klara hmtet. Frutom det hr problemet i frndrivningen har jag fortfarande svrigheter med att vissla s lnge som en hel IK2-bana krver. Jag har i alla fall kpt ytterligare en pipa, s jag kan byta nr den frsta r oanvndbar av saliv, men jag har nog lite fr lite nyanser i mitt visslande. (”Framt”, ”stanna” som fr Shep oftast betyder ”ligg” samt ”hger” och ”vnster”. Jag skulle behva introducera ”sakta” och skillnad mellan ”stanna” och ”ligg”. Det r verkligen jtteroligt att ha sdana prolem, i stllet fr hur jag ska lyckas f hunden att hlla sig lugn och inte brja jaga….

Tre IK1-or i den hr veckan blir det. Det ska bli spnnande att se hur det kommer att g.

 

 

 
Bilden r tagen fr ett r sedan, men p samma plats.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *