IK1 i Lillkyrka den 24 juli 2013

 

 

P bilden ser vi en hund som just tagit hem fren till fraren.

S var det dags fr tvling igen. Andra gngen p springfren i Lillkyrka. Den hr gngen knde jag strre tillfrsikt, fr jag visste ju att Shep klarade av att handskas med dem och att han gjort ett s fint hmt sist.

nd var det nervst fr jag vill ju s grna visa vrlden (och mig sjlv) vad Shep duger till, inte klanta till det fr honom genom att sga fel kommandon och s.

Det brjade i vanlig stil med att ganska mnga ekipage fick bryta, ven om fren var betydligt lugnare framfr allt i utstllningen den hr gngen. Det var tryckande hett framemot middagstid, s bde frare och hund kroknade efterhand. Hur vdret pverkade tackorna kan jag inte bedma.

Jag hade startnummer 23 och gick ut alldeles efter klubbkamraten Sanna Engborg och hennes unghund Jack. Sanna och Jack gjorde en strlande runda och slutade p inte mindre n 92 p!! Domaren Barbro Klingborg sa till mig nr jag gick ut att hr har du en verklig frebild, sl henne nu.

Det gjorde jag inte frsts. Jag tog med mig Shep till pinnen och han var mycket ivrig att komma ivg. Jag var mn om att behlla kontrollen s jag kallade in honom och sedan visslade jag ut honom, ngot som tydligen bedmdes som tillggskommando! Jag fick ngra pongs avdrag p utgngen och det mste ha varit det, fr fr vrigt sprang Shep ut vldigt fint och la sig ganska lngt bakom fren. Sedan mste han ha startat snett eller ngot fr dr fick vi tre pongs avdrag. Det gick fort fram till pinnen, men vi klarade framdrivningsgrindarna.

Sedan blev det skert en riktigt stor svng och svajigt fram till de frsta grindparet som vi klarade fr att sedan missa det andra grindparet. Sedan var det drivning, men d var jag alldeles snurrig och trodde att jag bara skulle fram fr att brja dela, men i sist stund kom jag ihg att jag skulle nda fram till pinnen.

Delningen var mycket svr, eftersom fren var s springiga och gav sig av p lnga utflykter. Frst sg det ut som om jag skulle klara delningen p frsta frsket, men det gick inte och sedan brjade det snurra. Shep efter och fren ut i geografin. Shep vinklar inte ut ordentligt och det fick fren att springa vldigt fort och Shep att bli utmattad. P ngot fr mig obegripligt stt fick jag i alla fall till slut till en lucka som Shep kunde g in i och delningen var ett faktum. terstod rnnan. Fren sprang runt den en gng, men sedan lyckades jag lugna ner det hela och fren gick igenom. Det hade de inte s mycket emot.

Vi gick allts runt och vi fick 61 p och ett tredjepris. Om man ska se till rekord och statistik kan jag konstatera att konkurrensmssigt var det vr bsta tvling hittills, trots att vi frra ssongen fick tv andrapris. I gr kom vi p trettonde plats och bst frut r femtonde plats. 37 ekipage startade och tolv brt. Det delades ut 2 frstapris och 5 andrapris och 9 tredjepris.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *