IK1 p Berga Grd i Kumla

 

Fren stlls ut

Tillbaka p ruta ett! Efter de bda tvlingarna i Lillkyrka kndes det som om Shep ntligen frsttt vad hmtet gr ut p. Allts att g ut lngt bakom fren, stanna dr och sedan ta dem rakt ner till mig. Han gjorde det s bra bda gngerna i Lillkyrka.

I dag gick det inte alls. Visserligen var just hmtet extremt svrt p g a att dragningen till uttaget var enormt. 90% av alla hundar lyckades inte hlla fren p linjen under framdrivning utan fren gjorde en mycket vid svng t hger och sedan fick fraren kmpa fr att f hunden att driva fram dem till sig. Fr Shep rckte inte detta utan han kom in s snvt bakom fren att de skrmdes i vg och sedan lydde han inte mitt hgerkommando, s att fren som dessutom splittrades och kom ifrn varandra 2+3 s mycket att jag fick hmta upp de tre fr att fra dem samman med de tv som stod kvar lngre upp. Lena R tipsade mig sedan om att jag kunde ha ropat ett ”look back” kommando men inte tnkte jag p det. (Jag undrar, om han tagit det?)

Nr fren ntligen var samlade nere hos mig var Shep redan trtt och jag frvirrad. Vi klarade dock det frsta grindparet men fick nd mycket avdrag fr vi gick skert utanfr linjen och vi gjorde stora krokar mm. Andra frndrivningen gick fort och utanfr linjen samt miss av grindar och drivningen blev ocks konstig. (Allt var pltsligt s stort dr ute). Jag kom dock till rtt plats fr delningen, som domare Barbro sagt skulle ske i en triangel mellan fllan, stolpen och framdrivningsgrindarna. Vi delade p allra frsta frsket. Vi fick sjlva avgra nr vi drivit bort de bda fren tillrckligt. Allt detta gick bra. nd fick jag ett pongs avdrag fr att jag bankat staven lite fr hrt i marken pstod Barbro.

Vi var vid ett tillflle mycket nra att f in fren i fllan, men gick bet och tiden tog slut. Jag var glad att jag lyckades hlla fren p plats, fr de gjorde ideliga rymningsfrsk till uttaget.

Som alla nu frstr blev det inte mnga pong kvar, nrmare bestmt 37 stycken. (18 p hmtet). Vi kom sist av dem som gick runt, men det var 14 som mste bryta, s jag var nd njd med att vi kom s lngt, med fr som fr oss var betydligt jobbigare n de i Lillkyrka, tminstone i hmtmomentet. Och s r det ju s roligt att tvla. Vi blir som en stor familj p tvlingsplatsen.

Skillnaden mellan fren hr och i Lillkyrka var att de hr fren stannade, om hunden stannade och att de ofta stllde upp mot hundar som inte hade s mycket driv. I morgon r en ny dag. Det knns dock inte riktigt bra, men jag fr frska med ett hgerhmt. I dag skickade nstan alla vnster, efter som fren ville in till hger.

Vdret var mycket varmt, men p eftermiddagen flktade det och under det trd som jag satte mig med Shep och Ace var det riktigt sknt.

Domaren Barbro Klingborg

Bst av alla kom Britt Lindh frn Tjustvallarna med sin Reti med 77 p och Waiwi Ehlin kom fyra! Ingen fick dock ngot frstapris, s svrt var det!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *