IK1-Berga Grd i Kumla dag 2

I dag hade vi startnummer 30, s vi tog det lite lugnt p morgonen, gick ut den vanliga morgonpromenaden med grannen och s. Nr jag kom till tvlingsplatsen gick nr 13, s det blev nd gott om tid att titta p de tvlande.

Banan var i stort sett densamma som dagen innan, utom att frndrivningen gick t motsatt hll. I dag fick vi skicka hunden, nr vi sjlva knde oss mogna, men Barbro (domaren) sa till nr hon godknt delningen.

Jag knde mig vldigt tveksam om t vilket hll jag skulle skicka Shep i dag. Vnsterhmtet i gr var ju en katastrof. Samtidigt fortsatte nstan alla frare att skicka vnster. Nr jag kom hade hittills ingen skickat hger . Men sedan gjorde Maria Berglund det och ven Madelaine Magnusson och bda lyckades mycket bra. Folk omkring mig rdde mig att lta Shep avgra.

Vdret blev alltmer mulet och strax innan jag skulle g, brjade det regna s smtt. Det var mycket sknt. Hundarna kunde ligga i bilen och jag fick lna plats under Britt Lindhs paraply och kallt var det nd inte. Nr jag sedan startade hade regnet upphrt.

Shep och jag beslutade gemensamt att hger blev bst. Han gick ut fint som han brukar, men kom in bakom fren fr snvt som han ocks brukar, men inte lika snvt som dagen fre. Han skrmde i vg fren men nu lydde han mina sidokommandon och han lyckades ta fren genom framdrivningsgrindarna!! Nr vi sedan gtt runt pinnen och skulle pbrja frndrivningen gav jag fel kommando (vnster i stllet fr hger) Shep sg alldeles perplex ut. Ngot s dumt kan du vl inte mena sg han ut att tnka. Jag ndrade mig och vi kunde pbrja frndrivningen. Vi klarade grindparen p bda benen ven om det blev lite krokigt hr och var. Som vanligt nr vi kom fram till drivningen blev jag lite fundersam p hur linjen gick. Det ser ju s annorlunda ut dr ute. Dessutom passade fren p att sticka, s det blev en lng svng av linjen. Jag fick dock upp dem p rtt kl igen och s kom vi till delningen. I dag hade fren ingen lust att dela p sig, s det blev flera rundor och frsk, innan jag ntligen lyckades f ett hl, dr jag kunde ta in Shep. Den flock som jag inte delade av passade p att sticka i vg och Shep fick ett sj att hmta hem dem, men det gjorde han, men p en vldigt ostrategisk plats i frhllande till fllan. Sedan frskte vi p alla stt f in fren i fllan den tid som terstod, men Shep var s trtt och fren s ovilliga, s tiden tog slut dr.

Det kndes dock mycket bttre n dagen innan och vi fick ocks lite fler pong men de rckte inte till ett tredjepris. I frhllande till de andra ekipagen kom vi dock p plussidan. 54 p och p plats 23, tror jag av 40 tvlande.

Det r s himla kul att tvla!! Fr varje gng fr jag lite mer rutin ocks och en dag ska jag nog kunna pricka in linjerna. Bara jag kan f till hmtet! Jag mste lgga oss i hrdtrning. Nu r jag inte anmld till ngon tvling p hela augusti, s jag hoppas att det ska g!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *