IK1-Berga Gård i Kumla dag 2

I dag hade vi startnummer 30, så vi tog det lite lugnt på morgonen, gick ut den vanliga morgonpromenaden med grannen och så. När jag kom till tävlingsplatsen gick nr 13, så det blev ändå gott om tid att titta på de tävlande.

Banan var i stort sett densamma som dagen innan, utom att fråndrivningen gick åt motsatt håll. I dag fick vi skicka hunden, när vi själva kände oss mogna, men Barbro (domaren) sa till när hon godkänt delningen.

Jag kände mig väldigt tveksam om åt vilket håll jag skulle skicka Shep i dag. Vänsterhämtet i går var ju en katastrof. Samtidigt fortsatte nästan alla förare att skicka vänster. När jag kom hade hittills ingen skickat höger . Men sedan gjorde Maria Berglund det och även Madelaine Magnusson och båda lyckades mycket bra. Folk omkring mig rådde mig att låta Shep avgöra.

Vädret blev alltmer mulet och strax innan jag skulle gå, började det regna så smått. Det var mycket skönt. Hundarna kunde ligga i bilen och jag fick låna plats under Britt Lindhés paraply och kallt var det ändå inte. När jag sedan startade hade regnet upphört.

Shep och jag beslutade gemensamt att höger blev bäst. Han gick ut fint som han brukar, men kom in bakom fåren för snävt som han också brukar, men inte lika snävt som dagen före. Han skrämde i väg fåren men nu lydde han mina sidokommandon och han lyckades ta fåren genom framdrivningsgrindarna!! När vi sedan gått runt pinnen och skulle påbörja fråndrivningen gav jag fel kommando (vänster i stället för höger) Shep såg alldeles perplex ut. Något så dumt kan du väl inte mena såg han ut att tänka. Jag ändrade mig och vi kunde påbörja fråndrivningen. Vi klarade grindparen på båda benen även om det blev lite krokigt här och var. Som vanligt när vi kom fram till drivningen blev jag lite fundersam på hur linjen gick. Det ser ju så annorlunda ut där ute. Dessutom passade fåren på att sticka, så det blev en låååång sväng av linjen. Jag fick dock upp dem på rätt köl igen och så kom vi till delningen. I dag hade fåren ingen lust att dela på sig, så det blev flera rundor och försök, innan jag äntligen lyckades få ett hål, där jag kunde ta in Shep. Den flock som jag inte delade av passade på att sticka i väg och Shep fick ett sjå att hämta hem dem, men det gjorde han, men på en väldigt ostrategisk plats i förhållande till fållan. Sedan försökte vi på alla sätt få in fåren i fållan den tid som återstod, men Shep var så trött och fåren så ovilliga, så tiden tog slut där.

Det kändes dock mycket bättre än dagen innan och vi fick också lite fler poäng men de räckte inte till ett tredjepris. I förhållande till de andra ekipagen kom vi dock på plussidan. 54 p och på plats 23, tror jag av 40 tävlande.

Det är så himla kul att tävla!! För varje gång får jag lite mer rutin också och en dag ska jag nog kunna pricka in linjerna. Bara jag kan få till  hämtet! Jag måste lägga oss i hårdträning. Nu är jag inte anmäld till någon tävling på hela augusti, så jag hoppas att det ska gå!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *