Vallning hemma och hos Susanne J

Hemma njer jag mig med att trna frndrivning med Shep. Det r ngot som vi inte klarar av till fullo, han och jag. Fsning nr jag gr med gr bra, men nr jag str kvar och lter Shep driva fren lngt framfr mig, blir han efter en stund osker, tittar p mig som om han sger att det kan vl nd inte vara meningen att jag ska g s lngt ifrn dig, matte. Sedan lgger han sig helt enkelt och vgrar flytta p sig, trots att jag visslar som en besatt.

Nr jag s ntligen fr i gng honom och det gr lite fr fort och krokigt, lyder han inte mina sidokommandon och fljden blir att fren hinner vnda och springa tillbaka till mig. Inte bra! Ju trttare Shep r desto smre gr det frsts ocks.

I gr var jag hos Susanne Johansson i rla och hjlpte henne att ommrka hennes fr som tappat ngra ronbrickor. Eftert gick vi ut p en stor oslagen vall och jag trnade frst lnga hmt, vilket gick ver frvntan bra.

Som avslutning lt jag Shep frndriva. Men nu var Shep trtt och fren less, s det gick inte alls bra. Det var hart nr omjligt att f igng Shep. Tyvrr hade Susannes hund Nellie kt med en hanhund fr att paras, s det blev inte s mycket vila fr Shep i vallhagen.

I dag gick jag ter ut i hagen hr hemma och idag gick det mycket bttre. Shep var pigg och alert och jag gjorde inget annat en frndrev. Jag frskte undvika att stanna hunden, ven om det gick lite fort och jag bermde honom mycket nr han fick igng dem. Han tog mina sidovisslingar mycket bra. Det kndes vldigt bra.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *