Flyttning av fr

I dag ringde en granne och lt lite desperat. Han hade frskt ta hem sina tackor, men en av dem hade hoppat flera meter upp i luften, sa han, s det gick inte att f upp dem p transporten. Ace och jag skulle nd just g ut fr att valla, s tidpunkten passade utmrkt.

Tackorna gick i en jttestor skogshage och medan Ace och jag letade rtt p dem, ordnade Brje med slpet och ngra grindar, s att det skulle g smidigt att f upp dem. Ace hittade tmligen snabbt tackorna och frde ner dem i nrheten av bilen. Till saken hr att dessa fr inte blivit vallade alls i sommar, utom nr vi tog dit dem. Jag har haft egna flockar att valla p och sjlva har de ingen hund. Ace sktte sig emellertid fint och fick tackorna att snllt vnta p att grindarna skulle st p plats. Sedan frskte vi f fram fren, men srskilt en tacka var mycket ovillig och frskte hela tiden komma undan. Tyvrr tl inte Ace alltfr mycket sdant och rtt som det var blev det vild jakt. Efter ett tag (lite fr lnge) fick jag i alla fall stopp p Ace och han kunde samla ihop flocken igen och vi gjorde ett nytt frsk. Nu gick det bttre. Tackan hade tydligen insett att hon mtt sin verman och hoppade alldeles frst och frivilligt upp p flaket och d kom de andra ocks med frsts! Brje blev riktigt imponerad ver hur fort det gick. Allt var avklarat p mindre n tio minuter sedan vi kom upp till hagen.
Det r i sdana lgen som det r riktigt roligt att ha en bordercollie.

Uppmuntrad av framgngarna gick Ace och jag till vr egen hage och vallade en stund. Han fick hmta fren p riktigt lngt hll och tack vare alla trd och buskar och annat blev det en perfekt utgng och ven upptag faktiskt, trots att jag verhuvudtaget inte sg Ace i upptaget utan mer visslade p knn. Framdrivningen gr alltid lite fr snabbt om jag inte lgger Ace genast och det gjorde jag kanske inte, men fren kom fram till mig, om n ngot krokigt.

Sedan fste vi och jag delade och bda dessa saker gick utan mankemang, s jag kunde bermma Ace och g drifrn riktigt njd.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *