Fredagsklubben

Vi har fortsatt att träffas hos varandra för att valla varje fredag. Att jag inte rapporterat efter varje omgång, beror på att den här sidan legat nere just när jag ville skriva.

Veckan efter att vi var hos mig, vallade vi hos Gunnel och alla utom Kicki var med. Vi var i vinterhagen och där fanns en 20-metershage, där Gunnel hjälpte mig att se till att Ace höll ut ordentligt i cirkelträningen. Det gjorde hon så bra, att Ace blev riktigt frustrerad, åt bajs och snek längs staketet. Det var riktigt roligt att se, vilken effekt det fick, när Gunnel med sin käpp hotade Ace, medan jag försökte cirkla runt fåren väldigt nära dem.

Ace fick också pröva att göra ett riktigt långt hämt, men det gick inte så bra. Han kom in för nära. Framdrivningarna gick dock ganska bra. Jag hade nytta av att jag hade lina på Ace, för en gång försökte börja jaga, men jag hann kasta mig på linan och ingen mer än jag märkte vad som höll på att ske!

Marianne hade tre hundar med sig. Jo-Jo som fortfarande är skadad fick bara gå lite försiktigt, samt valparna Nova och Gunvald. De balanserade upp bra, när Marianne tränade dem ute i stora hagen, men när hon tog in dem i den lilla fållan, blev framför allt Nova väldigt frustrerad.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *