Fredagsklubben hos Inger i Sorunda

Varken Kicki eller Gunnel var med i dag, men i stllet kom Sanna med Isa och Meg och trnade. Hon och Inger ska g IK1 p pskafton i Breviksns, vilket ocks Kicki ska gra. S det var frutom Inger och Sanna och jag ocks Marianne med Jojo och lilla Nova.

Inger hade satt upp en bana med startpinne och framdrivningsgrindar och tv fsningsgrindar. I slutet skulle vi dela djuren. Banan var p ca 100 m. Det gick inte att gra den lngre, d vallen lngre ner mer liknade en sj n en vall, s vi fick hlla oss i hagen lngst upp.

Det gick bara att skicka vnster fr det var alltfr trngt t hger samt dragningen lg s, att det var ltt att tappa fren i ett hgerhmt. Vnster r just nu Ace’ bsta hll, s det passade bra.

Frsta gngen jag skickade Ace, sprang jag fram mot fren, medan han tillryggala strckan. Han stannade ganska djupt pstod mina kamrater och jag fick fram honom och fren utan problem. D tyckte de (utom Sanna) att jag skulle gra om det. Den hr gngen stannade jag kvar vid pinnen och jag fick ge Ace flera dubbelkommandon vid upptaget som inte alls blev lika djupt den hr gngen. Nr jag sedan startade honom gick det fr fort och han tog inte mina stopp och rtt som det var brjade han rusa och nafsade till ett fr, men hur det var lyckades jag slutligen f stopp p hunden och fren kom till mig. (Om det hade varit tvling vad det dock en nafsning fr sent).

Sanna menade eftert att efter ett lyckat hmt ska en sdan hr hund alltid vila, s nu fick han en rejl vilopaus. Sedan gjorde vi om vningen ett par gnger till, men jag sprang lngt fram frsta gngen och inte s lngt andra gngen. Varje gng gick det mycket bra och jag fick fram fren. Resten av banan klarade vi, ven om ngra fr gick utanfr grindarna vid ngra tillfllen. ven delningen klarade vi.

De andra hundarna var mycket duktiga och klarade banan utan bekymmer. Meg var lite snv frsta gngen p hmtet, men hon kan lika grna vara mycket vid, berttade Sanna. Isa r otroligt duktig, vallar mjukt och r extremt lydig. ven Tex och Jojo sktte sig mycket bra. Nr Jojo fick en bana att g klarade hon det alldeles utmrkt.

I slutet trnade Ace och jag lite drivning, d jag tyckte att Ace under bantrningen bara visat tv vxlar, antingen full fart eller ocks ligg. Sa jag ”stanna” till honom stannade han visserligen lite ovilligt, men startade igen utan kommando, d han i och fr sig gick lugnt och frsiktigt, ngot som han inte gjorde om jag gav honom ett framtkommando.

I drivningen anvnde jag piskan och snurrade den hgt upp i luften. Det fungerade tyvrr alltfr bra. Ace vgade knappt rra sig framt, s jag fick tjata ”framt” i stllet. Jag bytte till kppen i stllet och p slutet drev han riktigt fint. Inger har s bra fr att trna p!!! Det r s roligt!

Tyvrr kunde jag inte ta ngra bilder, d jag upptckte att kameran saknade minneskort. Jag hade tagit ur kortet p jobbet i tisdags och satt in det i min dator dr och sedan glmt alltihop.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *