Fredagsklubben hos Kicki


(Bilden) Kicki och Lexi gr banan.

I fredags var vi hos Kicki i Hl och vallade. Alla utom den arbetande Gunnel var med. Kicki hade gjort i ordning en lng bana, som vi skulle g i sick-sack genom till en liten flla, dr vi skulle ta in fren och sedan ut igen fr att sedan g till ett malterserkors och genom det p rtt stt. Det var rikigt roligt, tyckte alla.

Kicki hade ocks delat upp fren i tv flockar och jag brjade med att valla p ungtackorna i den lilla hagen, dr Ace och jag trnade p att han skulle driva fren till mig i vida svngar och stanna upp i svngarna utan att jag skulle behva sga ”stanna” till honom. Det lyckades inte s bra.

Efter banan trnade vi cirkeln, d Ace fortfarande inte r riktigt fri runt flocken. Slutligen gjorde vi ett par lnga hmt, men dr jag sprang fram halva vgen, medan Ace sprang runt. Det gick till slut riktigt bra, men vid frsta frsket saktar Ace alltid in, nr han kommer upp till klockan tv och s gr det riktigt trgt den sista biten och det blir inget djup i upptaget. (Suck). I framdrivningen gr det dessutom nstan alltid fr fort och Ace tar inte mina stoppkommandon tillrckligt snabbt. Det finns allts att va p!
(Marianne och ungtackorna)

Inger och Marianne tar en paus

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *