Vallträning


Det var svårt att bärga sig ända tills i dag, onsdag med att gå ut och träna det Sven tipsade oss om i måndags. Men tisdag är arbetsdag och det är redan mörkt, när jag kommer hem, så det var bara att vänta.

I dag gick vi dock ut i hagen och Ace tog in fåren i fållan, där de kunde stå blixtstilla. Jag la Ace på behörigt avstånd vid kanten av hagen och försökte hota honom lite med en pinne, så att han skulle vända bort huvudet. Problemet är bara att så fort jag säger ”du” eller något annat hotfullt, så startar han. När han sedan fick springa i väg och jag ville stanna honom för att han inte gick tillräckligt långt ut och jag sa ”ligg ner”, då fick han för sig att han måste springa fram till mig för att blidka mig. Detta måste betyda att jag var alltför sträng och försökte verkligen moderera rösten och vara snäll samtidigt som jag var bestämd. Ett par gånger sprang Ace mycket långt ut åt i synnerhet höger och det var mycket roligt att se.

Något annat som jag måste träna mycket är stannakommandot i drivningen. Ace går alldeles för många steg, innan han stannar, antingen jag säger ”stanna” eller ”stann” eller visslar. När vi senare var ute på vår dagliga lunchpromenad, tränade jag det ganska mycket och då gick det bättre, men inte helt bra.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *