Fredagsvallning i Sorunda

Sorunda-IK2-okt-09 (8)

ntligen var det dags att f valla i Sorunda en fredag. Jag har inte varit dr fr att valla sedan i vras. Fren r s annorlunda mot mina, s jag tyckte att det skulle bli spnnande att se hur vi klarade dem nu. I vras skrmde Ace nstan livet ur dem bara genom att visa sig.

Tyvrr brjade vi med att stlla till en hel del besvr. Inger sorterde bort alla fr utom fem med Tex. Nr hon gjort det gick Ace och jag upp fr att brja valla p dem, men hade inte vett p att vnta tills de andra fren hade frsvunnit ut ur hagen. Resultatet blev att Ace fick fart p de fem fren som sprang och fick syn p kompisarna och sllade sig till dem. Rid! Inger fick brja om. Nsta gng lt jag Ace passa de fem fren, medan den vriga flocken vallades bort ur hagen. Sedan trnade jag Ace att fsa fren s pass lugnt att de inte skulle fly. Det gick ngorlunda bra s lnge vi befann oss uppe p kullen, bakom dungen (se bilden)lngt ifrn den lilla hagen, dr det ocks fanns fem fr som unghundarna trnade p. Sedan fick jag kommendera Ace att att stoppa tackorna fr att de inte skulle springa ner till hagen. Till slut gjorde de det i alla fall och min timing var som vanligt inte tillrcklig, s jag bedmde att jag inte vgade skicka Ace att hmta dem, men tnkte att det r ju nd stngslat dr nere, s det var vl inte hela vrlden. Men det var det nog, fr det blev ganska svrt att f ut fren igen och tv fr hoppade t o m in till de andra i lilla hagen, s d fick vi skmmas igen.

Nsta gng vi gick ut klarade vi det lite lngre, men den hr gngen sprang fren i stllet upp i dungen och frsvann ur vr syn. Ace och jag gick d upp fr att leta efter dem, men nr de fick syn p Ace gav de sig i vg nert hagen igen. Den hr gngen skickade jag Ace, men han hann inte i kapp dem, utan jag fick kalla in honom igen. Den hr gngen var mina kamrater lite mer beredda och fick ut fren igen lite lttare.

Jag r i alla fall glad ver att Ace inte heller den hr gngen hade ngra tendenser att brja jaga, ven om han hade svrt att lyda p lngt hll. Mera trning med lnglinan p fr det bli.

Nu r vi p femte reservplats infr IK1-tvlingen i Brfors, s det lr inte bli ngot det hr ret.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *