Fredagsvallning p Liding

I dag var vi p Liding och vallade i strlande sol. Det var bara Marianne S och jag som kom frutom Gunnel d frsts, d Kicki och Inger var p Musk och byggde nsta veckas bana fr VP och IK1.

ntligen kunde jag prva Ace p riktigt lnga avstnd! Jag skickade honom bde hger och vnster och han klarade det, ven om jag mste ta till dubbelkommandon. Gunnel rdde mig att vissla medan han sprang och det verkade fungera bra. Han stannade ganska bra, innan han skulle brja framdrivningen ocks.

Fren var mycket svra att dela, men ven det klarade vi till slut. Och det allra bsta var ju, att Ace inte en enda gng hade ngon tendens att tappa huvudet, trots ganska trnga lgen ibland. SKNT!

Om jag nu bara kunde f honom att gr runt ordentligt i vnstern, fr han stannar kort dr.

vriga hundar sktte sig ocks och framfr allt Jojo gjorde riktigt bra ifrn sig. Hon har ofta varit skadad de senaste ren och d blivit lite vertnd, nr hon ftt valla igen, men av det syntes ingenting i dag.

P onsdag r det kurs hos Peter N och sedan kommer Musktvlingen. Spnningen r oliiidlig.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok, Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *