Hmtning av fr

Nu r det dags att slakta ochde som slaktar frst rmina grannar Brje och Anna som har fr i en hage en bit uppt n. I dag kte vi fr att hmta dem och medan Ace och jag gick ut i hagen skulle Anna plocka fallfrukt och Brje gra ordning en rnna av grindar, s att det skulle bli ltt fr lammen att g upp i slpkrran.

Lammen med sina mammor lg en bit upp i hagen under ngra bjrkar. Jag skickade Ace hger och fren som bara r vallade ett par gnger i sommar blev rdda och brjade springa uppt hagen, men d tog Ace sjlvmant ut svngen och kom upp lngt bakom dem. Sedan stannade han p mitt kommando, medan fren kom springande som skjutna ur en kanon lngt innan Brje hunnit gra ordning rnnan.

Upp p krran ville sedan inte fren, men Brje tog en tacka i halsbandet och tvingade upp den i vagnen och sedan fste Ace p och upp kom allihop. Det gick ltt och smidigt. Hrligt med en hund som kan och gr som man sger!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok, Fr, Vallning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hmtning av fr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *