Höet är inne!

Fredag morgon hade jag inga strre frhoppningar att het skulle pressas och tas in. Visserligen sken solen, men jag visste att Filip hade mnga taganden utver mitt h, s jag trodde att han ville vnta till lrdag, eftersom vderprognosen var god och marken i min hage fortfarande var lite sur, s att det understa het inte riktigt ville torka, trots alla vndningar av det. Men vid halv tre kom Filip och brjade strnga het och han sa att vi fyratiden skulle han pressa det, s d var det bra om vi var beredda. Han kom kl fem och det blev tre balvagnar fulla med hrdpressat h, 400 balar. S nu fr jag antingen kpa fler fr, slja h, eller brnna upp det till vren. Mina fr behver ungefr hlften s mycket under en vinter. Nu ska jag bara stnga fr hagen och gra en 50 metershage i hagen, s r det bara att stta igng och valla. Hrligt!!

m_filip-strangar-pressar-hoet-070720.JPG

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *