IK-1 Musk

IK1-Musko-090928 (10)
P bilden ser vi se med Bleeze som klarade sig mycket bra!

rliga fr!! Den hr helgen har jag mycket handgripligt ftt lra mig vad det r. I dag var det Ace och min tur att tvla vr frsta IK1- tvling p Musk. Det var inte ett dugg lttare n i gr, om man sger s. Fren var nmligen lika rliga i dag, vilket betydde att s snart hunden lg p det minsta, sprang de som galningar, men om hunden inte tog tag i dem, flydde de hem igen. Om dremot hunden lugnt och bestmt tog tag i fren s var fren ocks lugna och sansade.

Banan var inte heller ltt! Frhanteringen lg precis till vnster om utstllningen, s de som skickade hger och inte hade en hund som slog ver och la sig i draget fick se fren springa tillbaka till hanteringen fortare n kvickt. Jag insg ganska snart att jag skulle bli tvungen att skicka Ace vnster, vilket i det hr fallet kanske inte var s dumt, eftersom han har den fula vanan att dras in mot fren och lgga sig kl elva, vilket han ocks gjorde. P s stt hindrade han fren att fly och p ngot vnster lyckades jag med Ace’ hjlp f ner fren till mig. Sedan blev allt s kaotiskt att jag inte visste vad som var upp eller ner och var banan egentligen gick. Men Ace hindrade i alla fall fren frn att fly ut frn banan, vilket de hela tiden frskte och trots att det gick mycket fort, brjade Ace inte att jaga!! Nr jag ntligen hunnit lugna ner det hela och var p vg ner till andra grinden i ganska lugnt tempo kom domaren Johan och sa, att det var lika bra att vi gick av banan, fr pongen var slut fr lnge sedan. Rid! 29 pong fick vi behlla och dem r jag glad och stolt ver, d inte mindre n 18 ekipage inte fick ngra pong alls. (Ngra av dem valde frsts att g av sjlva och hade drmed ett ngot bttre omdme n jag), men jag var bara s lycklig ver att inte bli diskad redan i hmtet och att Ace sktte sig och inte jagade. Trkigt bara att vi inte fick prva att dela. Men det fr bli nsta gng. Fr nu ska det tvlas!! Jag mste skaffa mig rutin och se till att jag inte r s nervs. T o m Ace hade diarr i gr och jag tror att det r stressmage han har!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *