Ingela och Midge p besk

Hr tar vi igen oss efter vallningen.

I dag kom Ingela M och Midge fr att trna lite vallning. Midge har inte ftt valla s mycket p sista tiden, s det kndes lite nervst fr Ingela frstod jag. Shep tog in fren i tjugofemman och sedan gick Ingela dr med Midge i koppel och trnade fsning. Det var ett bra stt att lugna ner henne p. Dels fick hon trna att inte g upp mot frens huvuden, dels att lyda Ingela och inte kasta sig ut.

Sedan tog Shep ut fren i stora hagen och Midge fick springa runt fren. Hon hade en tendens att komma in lite fr nra och ett par gnger gick hon in och jagade, men det mesta gick bra. Shep hll ordning p fren, s att de inte smet.

Sedan trnade jag att st kvar och lta Shep driva fren genom en ”grind” som jag gjort av ett par pinnar p ganska lngt avstnd. Det klarade han bra, ven om han tog fel p vnster och hger ett par gnger via visslan.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *