Vallning i Hista

I gr kte Shep och jag till Hista fr att valla p lite mer oinvallade fr som omvxling. Det visade sig att lammen var avskilda, s det var bara tackorna kvar. Det var ju bra, fr nu blev det nnu mera fart i hagen. Den tiden r frbi, d fren lyckades fly in i snrskogen, d vi kom. Nu tar jag fram Shep s frsiktigt och skickar runt honom i draget och vips r de infngade. Allt gick verkligen mycket bra, Shep lydde alla mina signaler p rtt stt. Rtt som det var sg jag en bil som saktade in p vgen bredvid hagen och den t o m stannade. Jag gick nrmare och det visades sig att det var frgarna sjlva, Anita och hennes man. (Fren gr inte p deras gor). S d fick jag visa upp Sheps vallningsfrmga och det var bara roligt fr han sktte sig perfekt. De sa, att de var vldigt glada ver att jag vallar in fren t dem, fr de har visserligen en bordercollie sjlva, men de vallar inte srskilt mycket med den. Jag erbjd mig genast att hjlpa till nr de ska ta in fren t ex.

nda sedan jag var p bantrning hos Sanna tycker jag att Shep har utvecklats tv steg till. Han gr ut fint i bde hger och vnsterhmten och han lyder mina signaler mycket bra. Om jag bara sjlv kunde lra mig vnster och hger till 100% skulle mycket vara vunnet!

Efter vallningen blev jag bjuden p kaffe av Hazel och Ulf, vilket ocks var mycket trevligt. Mtte vi nu inte bli bortlottade p alla tvlingar som vi anmlt oss till! Det r alltfr mnga veranmlningar bde till Mrk och Brfors tyvrr.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *