Kurs med Bobby Daziel

I går var Ace och jag på vallhundskurs med Bobby Daziel hemma hos Inger och Kåre Tallbäck. Det var spännande, då Bobby med sin auktoritet fick alla hundar att prestera utöver det vanliga. Hans metod är att provocera fram de problem man har med hunden för att sedan rätta till dem. Sålunda kämpade vi hela första passet med att försöka få Ace att rusa in i fårflocken vid ett lämpligt tillfälle. Men det satt mycket hårt inne. Bara det att Bobby stod där mitt på gärdet lugnade märkbart ner honom och han tog vida svängar runt fåren. Slutligen lyckades vi dock få in fåren i en skogsdunge och då kunde Ace inte hålla sig längre. Då var Bobby nöjd, för då hade han sett i vilka situationer det brister för Ace och under eftermiddagen visade han mig hur jag skulle göra för att undvika sådana situationer. Jag måste helt enkelt med mitt kroppsspråk och med hjälp av piskan få ut Ace i vänsterflanken, där det händer som oftast.
Det regnade och blåste ihärdigt hela dagen och vi var tacksamma för det tält som Kåre satte upp åt oss. Dessutom bjöd Inger på god paj inne i värmen under lunchen, så det var inte synd om oss.

Inne i stugvärmen efter lunchen

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *