Kurs med Bobby Daziel

I gr var Ace och jag p vallhundskurs med Bobby Daziel hemma hos Inger och Kre Tallbck. Det var spnnande, d Bobby med sin auktoritet fick alla hundar att prestera utver det vanliga. Hans metod r att provocera fram de problem man har med hunden fr att sedan rtta till dem. Slunda kmpade vi hela frsta passet med att frska f Ace att rusa in i frflocken vid ett lmpligt tillflle. Men det satt mycket hrt inne. Bara det att Bobby stod dr mitt p grdet lugnade mrkbart ner honom och han tog vida svngar runt fren. Slutligen lyckades vi dock f in fren i en skogsdunge och d kunde Ace inte hlla sig lngre. D var Bobby njd, fr d hade han sett i vilka situationer det brister fr Ace och under eftermiddagen visade han mig hur jag skulle gra fr att undvika sdana situationer. Jag mste helt enkelt med mitt kroppssprk och med hjlp av piskan f ut Ace i vnsterflanken, dr det hnder som oftast.
Det regnade och blste ihrdigt hela dagen och vi var tacksamma fr det tlt som Kre satte upp t oss. Dessutom bjd Inger p god paj inne i vrmen under lunchen, s det var inte synd om oss.

Inne i stugvärmen efter lunchen

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *