Vallhundsprov i Lofta

S har vi d frskt gra ett vallhundsprov igen, Ace och jag, den hr gngen i Lofta i Smland med Mosse som domare. Men det gick inte den hr gngen heller. Vi kom dock en liten bit lngre. Ace gjorde en vid fin utgng till hger som vi fick 18 p p. Han stannade dock lite fr tidigt, s jag fick kommendera honom lite hger fr att stta i gng fren ngorlunda rakt. Upptaget fick vi 5 av 10 pong p. Till min stora frvning fick Ace fram djuren till mig, trots att de sprang hit och dit under framdrivningen, vilket gjorde att vi fick behlla 10 av 20 pong. Jag hade hela tiden sagt att fr jag fram fren s lngt kommer allt annat att fixa sig, men det var hybris, vilket snart skulle visa sig. Fren sprang som besatta rakt fram och Ace efter och jag stannade lite drjande kvar eftersom Mosse sagt, att i fsningen r det viktigt att det r hunden som pverkar fren och inte fraren. Fljden blev att jag inte frmdde stoppa Ace i tid utan han trodde att fren tnkte fly in i ett skogsparti och d startade jakten och han bet. Rid!
Lrdom: Fr att Ace ska klara ett vallhundsprov p nuvarande utbildningsniv, mste det vara lite trgare fr. Men det enda raka r ju att lra av Ace med att jaga, men det r lttare sagt n gjort. P med lina, provocera fram jakt, stoppa hunden och banna honom. Frutsttning: ”Timing”. Det blir allts inte ltt!
Tv av de fem hundarna klarade provet.

Eftert var det IK1-tvling med tjugo anmlda ekipage, dribland Sanna Engborg med Isa. Sanna tyckte fren var jttebra! Fr henne betyder det lttrrliga fr. De fick ocks 70 p. Hr r en bild p dem:

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vallhundsprov i Lofta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *