Vallning p utskottstackorn

Mosse rdde mig att alltid ha lina p Ace, nr jag vallar, s att jag har mjlighet att korrigera honom, om han skulle brja rusa och jag r i nrheten av linan. Det verkar som om sjlva linan har en lugnande inverkan p Ace, fr jag har nu vallat tre gnger p utskottstackorna i min hage och de tackorna r otroligt springiga och skygga. Anna och Krille var hr och vallade frst och vi insg ganska snart att det var lmpligt att ta bort en av tackorna som r hermafrodit och vldigt styrande. Nr vi fngat in henne och bundit upp henne i frhuset gick det betydligt bttre att valla p de fyra terstende tackorna. Fog och Chrille kunde t o m f in dem i fllan och ut dem igen och Ace kunde hmta dem utan att de hoppade ver staketet som de gjorde tidigare.

I gr kvll gjorde vi om samma sak och tackorna sprang fort i ett lge, d Ace brukar tappa huvudet, men han gjorde inte det. Jag skickade honom frst vnster upp till kl 12 men vnde p honom dr och skickade tillbaka honom hger till kl 3 och s dr hll jag p. Det gick bra fr Anna och Fonzie ocks.

I dag var delar av fredagsklubben samt Kre hr och de kunde ocks valla p dem utan besvr, ven om de var omjliga att dela. I frndrivningen kunde Ace hlla fren lugna, men s fort jag var p andra sidan fren behvde han bara rra sig lite fr att fren skulle brja rusa till andra ndan av hagen. Knepigt!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vallning p utskottstackorn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *