Lite annorlunda fredagsvallning

I dag r fredagsklubben hos Marianne p Lis, men Ace jag stannade hemma, d vi inte riktigt klarar av de fren.

I somras trffade jag Susanne, nr vi bda frskte klara ett Vp i Loftahammar. D Susanne visade sig bo utanfr Eskilstuna t mitt hll erbjd jag henne att komma och valla hos mig ngon gng. Sedan hrde jag ingenting. Pltsligt en dag fr en mnad sedan hittade jag ett inlgg i gstboken p hemsidan, dr Susanne skrivit att hon grna kom och vallade hos mig. Jag skrev d tillbaka och frgade, nr hon tnkte komma. Jo, i dag fredagen den femte december skulle passa och det passade ju mig bra ocks. Susanne hade dock en kompis som ocks grna ville komma och det var ju bara trevligt. P fredag morgon ringer en annan eskilstunabo, Marie och berttar att hon hrt att Susanne inte kunde komma, s hon undrade om hon kunde komma i stllet. Och s blev det. Jag var hos Marie i brjan av sommaren, nr Carina Johansson hade kurs hos henne. Det visade sig att Marie hade mnga vrdefulla synpunkter p Ace’ och min vallning och hon frklarade och utvidgade de teorier om hur man lr en hund att sjlv knna av fren som Mosse lanserat fr mig. Sista omgngen hade jag Ace i lina medan han fste fren. Jag anvnde bara tttt fr att f honom att g, ligg fr att han skulle stanna och sch… fr att han skulle springa runt fren. Nr det r dags att springa runt fren ska jag vara nra fren och skydda dem och f Ace att verkligen gra en vid bge. Det r skert samma sak som Gunnel brukar sga, men nu fick jag det med lite andra ord. Tyvrr misslyckades min ”timing” i slutet av vallningen, fren hittade en lucka i grinden och flydde ut i skogen med Ace efter. Rid!! Men det blir till att g tillbaka till 20-metershagen och se till att Ace balanserar upp fren. Kul, att ha ftt ytterligare ngot att bita i. Tack Marie!

Jag blev imponerad av bde Maries hund Roy och Waivis hund Bosse. De var s skra och i drivningen gick framfr allt Roy p ett stt att fren inte alls gick in i baken p Marie. Det syntes att de litade p hunden. Fascinerande!

Tyvrr fll mrkret, s vi blev tvungna att avbryta trnandet!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lite annorlunda fredagsvallning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *