Nick, 9 mnader

S har det d hnt!! Jag hade bundit upp Nick, s att han kunde passa fren medan jag la in h p foderbordet. Jag hade bundit honom med tv koppel fr skerhets skull. Trots att han gng p gng har gtt p en nit kastar han sig d och d ut fr att komma t fren. I dag lyckades han med det han var ute efter. Mitt fina halsband som min granne Ingrid har tillverkat i lder hll inte fr trycket utan slets av och vips var Nick ls och ledig och sprang som en galning efter fren. Jag skrek lika galet, men vad hjlpte det? Nick fick loss ett fr och frsvann i skogen. Kvar stod fem fr och jag och tittade oss hjlplst omkring. Ingen Nick och inget fr s lngt gat kunde n.

Efter si s dr hundra r och lika mnga oroliga tankar kom Nick lunkandes tillbaka p stigen utan fr och utan att ens se andfdd ut, utan ganska njd. Jag sg framfr mig hur tackan lg dd i ett buskage, men eftersom det var dags fr morgonpromenaden med grannen gick jag frn hagen med bda hundarna i ett skert grepp. Nr jag kom till vr mtesplats bad jag Ingrid att komma med till hagen fr att rkna in fren och det gjorde hon. Vi tog var sin riktning och efter en liten stund kunde vi konstatera att alla sex var vid liv och sg ut att vara vid god vigr dessutom.

P frmiddagen gick jag sedan ut med Nick i lnglina och tog den vanliga vallningsrundan. Fren upptrdde precis som vanligt och Nick ocks. Allts relativt lugnt.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *