Nick har vallat p riktigt!

Tnk att det varken blev snstorm eller magsjuka eller fel p bilen, utan Nick och jag kom ivg p vallhundskurs med Peter Nilsson i Skinnskatteberg i dag. Anna Larsson och Flynn var ocks med. Vi var dr i tv timmar och de timmarna gick vldigt fort.

Det brjade med att Peter tog Nick i kopplet (jag hade glmt lnglinan hemma). Peter hutade t Nick ordentligt (men snllt nd) och gick mot fren. Till slut insg Nick att han kanske mste vika ut frn fren och d slppte Peter kopplet och Nick sprang runt fren som om han aldrig gjort ngot annat. Om han frskte sprnga flocken var Peter dr och hutade t honom och d vek Nick ut igen och d fick han fortstta valla.

Nsta gng det var Nicks tur fick han gra samma sak men under min ledning. Det gick ocks bra, ven om jag skrek lite fr mycket och hgt och sprang i stllet fr gick och sprang efter hunden i stllet fr att backa tillbaka mot staketet. Men efter tag gick det bttre. Nr vi skulle avsluta vningen var det viktigt att Nick var i balans, att jag la honom dr och lugnt gick fram till honom och hmtade honom. Nr jag brjar fr jag aldrig slppa honom, frrn han r riktigt lugn.

Det var fascinerande att se hur lugn Nick blev, nr han blev rtt behandlad och i sitt rtta element. Peter tyckte att han sg riktigt fin ut och att han var lik sin mamma Molly i sina rrelser. Det var verkligen sknt att hra. Nu ska jag trna mycket och precis likadant som i dag, ca tre dagar i veckan. Inga kommandon, inte ens ”ligg” utan bara f upp Nicks djurknsla och trygghet i att flytta fr. Hoppas Anna kommer och hjlper mig. Detta ska jag hlla p med minst en mnad, eller s.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nick har vallat p riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *