Hemma i frhagen igen

Anna L ville komma hit och valla vid 10-tiden i dag. Jag skyndade mig att ta frukost efter morgonpromenaden och tog Nick i lnglina och gick ut i hagen fr att prva ensam, innan Anna kom. Jag frskte gra som Peter lrt mig och det gick riktigt bra, ven om mina fr sprang fortare n Peters och Nick fick upp farten ordentligt. Det tog tid, innan jag fick stopp p honom, nr jag ville avsluta, men inga strre katastrofer hnde.

Anna kom och hon trnade med Flynn. Det gick mycket bra. Flynn delade fren i tv grupper och tog frst ut den ena ur tjugofemman. Efter ett tag trttnade tackorna i lilla hagen och frskte springa bort till den andra gruppen, men Flynn stoppade dem effektivt.

Under tiden hade jag Nick i bilen och nr jag kom upp fr att hmta honom, var han faktiskt tyst!!!

S skulle jag visa Anna hur Nick vallade mina fr, men d gick det inte s bra lngre. Nick blev som tokig och jag ocks. Anna sger att jag skriker s uppgivet, att Nick inte tycker att han behver bry sig om det. Vi fick hjlpas t att f stopp p Nick och nr jag till slut fick till min allra argaste och strngaste rst, fick jag till slut Nick att lugna ner sig och brja valla. S lnge han var avslappad och lugn fick han valla, gick han fr nra och brjade bli spnd, mste jag bryta honom dels genom att st rtt, dels genom att sl en vante mot benet. Det lyckades riktigt bra till slut. Sen ser jag tydligen ut som att jag slt smret och tappat pengarna, nr jag ska avsluta vallningen och lgga Nick i balans. Jag ska se ut som en stddig handbollsmlvakt sger Anna, s kommer det ocks att g bra.

Nu ska jag valla i tre dagar och vila i fyra, s i morgon blir det ytterligare ngra pass, om det inte sregnar. Det r s roligt!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *