Vallning p tredje dagen

Peter sa, att jag skulle valla med Nick 2-3 ggr i veckan och sedan vila. Anna ppekade, att det r bra att ta de dr trningarna i ett svep, s att det blir intensiv vallning i tre dagar och sedan vila i fyra.

S jag gick ut med Nick i dag ocks, denna gng helt ensam. Tackorna r vldresserade, s nr de ser Nick skyndar de sig att g in i tjugofemmetershagen. Vad roligt det r att trna en valp som Nick! Det gick redan mycket lugnare till. Framfr allt vljer Nick mycket snabbt att vika ut och inte g rakt p fren. Ibland gr han det frsts och d gller det att vara snabb med hansken och pyscha ut honom. Tyvrr kar han farten ibland och d blir jag tvungen att banna honom ordentligt, men det ger redan mycket bttre effekt och vi kan brja om.

Nick och jag var ute i tv omgngar med ett par timmar emellan och fren springer inte alls lika fort lngre, Nick tar det fr det mesta lugnt och parerar upp fren. Enda svrigheten har varit att avsluta p ett lugnt stt. Jag stller mig framfr fren och ser till att Nick kommer i balans och sedan sger jag till honom att ligga. Jag tar upp hnderna ordentligt som en handbollsmlvakt och gr sedan fram fr att ta Nick i kopplet, men p vgen mot Nick frskte han smita och brja valla igen, s jag fick brja om igen. Nvl, det lr han sig nog, men just nu knns det redan som ett mnster.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *