Nu r vi igng med valltrningen

I Sjuhradsvallarna har man orgniserat trningsgrupper som regelbundet kan trffas och valla tillsammans. P s stt har Jill och jag varit och vallat p mnga olika stllen sedan den 1 april 2018.
Senast har vi varit tv gnger i Tranemo hos sa Lindn Book som jag en gng kpte Tod av. Hon har fina trningsmjligheter fr alla sorters trningar, bde stora hagar och en 25-metershage som Jing och jag hllit oss i de tv frsta gngerna. Nu senast filmade Bengt Andersson i hela fem minuter nr vi trnade och det var nyttigt att se.

Jing r alltid lite vertnd till att brja med, s jag har alltid lnglina p henne frn brjan. I fsningen mste jag stoppa henne ofta d hon har en tendens att springa fort efter djuren nr de sjlva springer. Men efter ett tag lugnar hon ner sig och kan komma in i en bra lunk.

D brukar jag lgga henne och sjlv g och stlla mej framfr fren och lta Jing runda fren. Hon vnder alltid kl 12 om jag inte lgger henne dr, vilket ibland inte riktigt lyckas. Men nu sist lyckades hon driva fren en lng stund till mej. Kul. Jag har ven lagt in stoppsignalen p pipan och den tar hon!

Hon frstr dock inte hger och vnster nnu, men jag frsker sga det nr hon springer t ngot hll. Frhoppningsvis sger jag oftast rtt.

Det enda jag behver tnka p och som r nytt fr mej r att jag inte fr vara alltfr strng, fr d lgger Jing av och springer bort frn fren. Hon r dock numera ganska ltt att locka tillbaka genom att jag bermmer och pep
par henne. Hon r en s behaglig hund!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *