Ssongens debut i valltvling IK1

S var det d dags att ka till Ekns och tvla IK1 med Shep, min guldklimp. I ryggen hade jag kursen med Peter Nilsson hos Maud i april, bantrning hos Sanna, en vallning i Hista samt mina dagliga rundor i skogshagen hr hemma. Inte mycket hmttrning p lngt hll allts. Dessutom knde jag mig inte hlften s nervs som jag brukade….

Jag hade startnummer 26, s vntan blev lng. Trevligt sllskap hade jag ocks och tv hundar som skulle rastas nu och d. Kameran i hgsta hugg. Jag knde mig splittrad och ofokuserad. Tittade inte ordentligt p ngot ekipage egentligen. Pltsligt var det vr tur. Jag skickade vnster. Nstan alla andra hade skickat hger. Shep ut som en pil, men nr han skulle tillbaka till mig, drog fren t….var det vnster eller hger???? Jag fick tnka lnge och under tiden drog fren nnu lngre t hger…ja just det, hger var det. ntligen visslade jag , eller ropade ”away” och fren kom t mitt hll…ntligen. De gick i en vid , alldeles fr vid svng runt mig och s brjade vi fsningen. Shep hade brttom, men jag fick ner tempot efter hand, med ganska mnga stopp. Fren kom igenom grindarna ordentligt med sprang upp lite fr lngt, innan Shep hmtade upp dem och brjade fsningen t andra hllet. ven de grindarna klarade vi och linjen var nog ganska rak. I drivningen tog vi det lugnt men jag tnkte p att f upp Shep p benen hela tiden s att vi inte skulle f avdrag fr passivitet. Vi kom fram till pinnen och skulle till att dela. Det var inte ltt!! Vi hll p och hll p. Fren sprang ihop igen hela ti!den. Till slut blev jag riktigt arg och s klarade vi det! Sknt, fr fllan var barnsligt enkel. nd lyckades ett fr springa runt en gng, innan vi fick in dem. Klart! Men s mnga gnger jag sagt vnster nr jag menade hger och tvrtom. Stackars arma hund!!

Protokollet visade att Shep varit fr ”tight” uppe vid upptaget och sen gick ju allt t skogen pga av mina svrigheter med vnster och hger, s p framdrivningen hade vi bara ett enda pong kvar! P drivningen fick vi dock fullt, alltid ngot som jag lrt mig. 62 p blev det och det var ju en bttre utdelning n jag frvntat mig. Men 27 p hmtet r en katastrof.

Dagen drp frskte jag skrpa mig. Jag tittade noggrannare p ekipagen fre mig och memorerade riktningarna innan jag gick ut. I dag skickade jag hger. Banan var likadan, men t andra hllet. Jag fick stopp p Shep i upptaget och han fick fren att springa rakt genom framdrivningsgrindarna, men alldeles fr fort. Sen slog det slint i skallen p mig i alla fall! Jag tog fren runt pinnen t fel hll och brjade driva mot samma grindar som fregende dag, s Gunnel Bostrm, domaren ropade till mig att jag gick fel!! Rid! Vi vnde och sen gick det ngorlunda fram till pinnen, men tydligen var jag av linjen p drivningen, trots att jag tittade mycket noga. (Domaren drog 5 p). Vl framme vid delningen gick det fort. Jag fick en lucka p frsta frsket och visade tydligt vilken flock jag ville ha och Shep tog lydigt bort dem tillrckligt mycket. I dag var det en smal rnna och till att brja med sg det ut som om vi skulle klara den p frst frsket, men icke! Fren sprang bredvid och s var snurret i gng. Vi lyckades aldrig f in dem tyvrr, s tiden tog slut.

Hmtpongen blev bttre i dag, men inte bra, 35 p. Hur ska jag lyckas lra Shep att g ut ordentligt i upptaget, s att han kan driva fren lugnt till mig?? Jag klarade det ju under Peters verinseende, men inte nu. Vi fick i alla fall 10 p p delningen samt kommentaren ”bra”. Alltid ngot.

Nr jag kom av banan sa Gunnel Grundfelt som var dr och tittade, att krringar som jag inte borde hlla p med sdant hr och hon har kanske rtt, i alla fall om vi har ambitionen att f ngra hga pong, men atmosfren p tvlingsplatsen r s trevlig, vdret s vackert, maten s god, s jag tnker fortstta i alla fall. Jag fr vl fortstta att harva i ettan tills Shep blir pensionr vid si s dr 10 rs lder. Ngra lite aparta tvlande stter vl krydda p tillvaron!?

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *