Shep har lrt sig dolda hmt

I dag prvade jag ngot som jag aldrig gjort frut med ngon av mina hundar. Nr jag kom till vallhagen som r en kuperad naturbeteshage med mycket skymmande trd och kullar, stllde jag mig bara dr och sa: ”Leta fren vnster och sedan stod jag blick still och vntade. Shep gav sig av som skjuten ur en kanon och inte lngt drefter kom alla tta fren springande emot mig. Hrligt!

Sedan trnade vi p att Shep fick g med dem utan kommandon och jag bara hotade honom lite nr det gick fr fort eller manade p honom d han helt enkelt la sig ner och tittade p dem.

Att f ner tempot i starten r den stora utmaningen just nu, efter en stund kommer han inte i en bra rytm, men i brjan gr det fortfarande lite fr fort.

I slutet skickade jag runt Shep fr att kunna gra ett par delningar. Dr r det ocks ofta svrt att f ut honom s lngt att fren stannar kvar och inte springer ifrn honom, men det gr bttre och bttre fr varje dag.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *