Sista vallningen p stubbkern?

Hr r Nessie ute p stubbkern och vallar. Nu r det Sheps tur.

Vilja tittar p. Susanne i aktion

Britta frbereder delning

Bonden var ute och pljde i stubbkern hromdagen, just nr Krille och Anna var hr och vallade, s vi trodde att det var krt med stubbkern fr den hr ssongen. Men dagen drp upptckte jag att han sparat en remsa till mig att valla p!

S i dag nr Susanne Johansson kom hit med Nessie och Vilja, vallade vi frst en stund inne i min lilla hage, men sedan gick vi ut p stubbkern med Shep och Nessie.

Vi trnade hmt infr nsta veckas IK1 i Sorunda. Nessie var mycket duktig att g ut till hger, men inte alls till vnster, s Susanne fick skicka henne och springa fram och rya t henne, s blev det lite bttre.

Shep har fortfarande svrt fr att frst vad jag vill. Framfr allt till vnster springer han vinkelrtt ut frn mig, s att jag mste stoppa honom och ge ett nytt kommando, fr att han inte ska tappa kontakten med fren. I alla fall fick jag honom runt p ett bra avstnd flera gnger och det knns ju bra, ven om jag fruktar att jag mste ge tillggskommandon i utgngen p tvlingen, om jag inte har ett staket som hejdar honom.

I frndrivningen trnade jag honom att g med fren utan kommandon, men n har han inte lrt sig att sjlvmant avvga frens fart och g upp i draget och stoppa dem.

Susanne och jag hmtade fren p ca 150 m fram och tillbaka med vra hundar. Ett bra stt att trna bda tv samtidigt!

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sista vallningen p stubbkern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *