Vallning hos Kre och Inger

I gr var Shep och jag och vallade hos Kre och Inger. Jag hade innan jag kom talat om, att jag ville trna lnga hmt. Det frsta Shep fick gra var att hmta hem alla bagglammen som stod lngt upp i hagen. Det gick bra, men som vanligt var Shep fr grund i upptaget.

S frst brjade jag trningen med att hmta enligt Jrgens modell p trettio meter och det gick ju bra. Sedan prvade vi igen att stlla fren lngt bort, men nu fick Shep fr sig att han mste springa ut jttelngt redan frn brjan, vilket innebar att t ena hllet sprang han nda upp till tjugofemman, dr den icke vallande frflocken stod och t andra hllet sprang han lngt in i skogen. Nr jag d i det andra fallet stoppade upp Shep smg han lngs skogkanten, men gjorde sedan en vid svng i slutet p mitt kommando. Jag ville dock ha ut honom i slutet helst utan stdkommandon och d tog Kre och Bell ner fren till andra ndan av hagen, jag la Shep p kanske 300 m och sedan gick jag fram till hlften fr att sedan skicka Shep och sen sprang jag framt det fortaste jag kunde fr att hota Shep uppe vid fren. Det gick ganska bra, men Kre tyckte att jag startade min sprngmarsch lite fr sent och att jag borde gtt nnu lngre upp mot fren, innan jag skickade Shep. Jag var i alla fall mycket njd med trningen och tyckte att Shep bde gjorde framsteg, men ocks verdrev lite i brjan genom att g ut fr lngt i brjan. Det r alltid en avvgning med allting.

Sedan trnade vi frndrivning, vilket efter en stund gick riktigt bra. I slutet drev Shep fren mot tjugofemman och d gick det fr fort, s jag skickade ut Shep att stoppa fren. Eftert frgade Kre som gtt in fre mig, om Shep bara pinnade p i det lget, eller om han la sig i draget och stoppade upp fren sjlvmant. Dr fick jag mig en tankestllare, fr det gjorde han ju inte. Det finns mycket att trna p!!

Nr vi kom fram till tjugofemman fick Shep hmta upp de tv lamm som stod utanfr och som inte velat vara med frn brjan och jag trnade lite delning. Ett lamm var mycket ovilligt att vara med, men det klarade Shep, s det gick bra.

Det kndes om en mycket nyttig trning, men jag borde gra det nstan dagligen fram till nsta tvling. Hemma gr det ju inte s lnge jag r ensam och nu har bonden satt plogen i jorden, s stubbkern r ocks borta och min egen hage r lite fr liten. Shep vet dr att det r staketen som gller, s nr ngon hller fren t mig blir det riktigt fina utgngar och upptag dr!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *