Spring i benen

I  går gick det riktigt bra i hagen, men Nick och jag var ute väldigt kort, eftersom det är så isigt och jag inte vill riskera fler får.

Men i dag fick Nick fnatt. Det gick inte att få honom att ta det lugnt och då gick det inte att få mig lugn heller tyvärr. Till slut gjorde jag som Peter sagt till mig att inte göra. Jag gick tillbaka till det gamla och höll Nick i långlinan. Problemet var då att han kom för nära tackornas huvuden, så jag fick rycka till så att han kom ut ordentligt, då springer han lugnt, men vänder och går mot huvudena igen och samma sak upprepas. Jag gick så där länge länge med honom, men till slut tog jag mod till mig och släppte långlinan, när han gett sig ut på en lång sväng. Det gick bra ett tag, men plötsligt glimmar det liksom till i ögonen på honom och han gör en räd mot något får igen. Tur, att jag snart ska till Peter igen. Jag kan ju stoppa honom, men alltid för sent, tyvärr!! Nu ska han vila i tre dagar igen. Det tycker jag är riktigt skönt, för jag blir nervös…

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *