Trning hos Kre och Inger

I dag har jag varit i Sorunda hos min klubbkamrat Kre och trnat vallning. Det var jag tacksam ver, eftersom jag har svrt att trna det som Shep behver hr hemma, t ex hmt. Kre hjlpte mig med rd och dd och med att stlla ut fren.

Vi brjade med att Shep fick frndriva. Han gr det bara en stund fr han tycker inte om att komma alltfr lngt ifrn mig. Kre rdde mig, att inte sga ngonting men nr Shep vnder sig om fr att ska mitt std ska jag utan att sga ngot bara g i frens riktning, tills Shep brjar driva igen. Det gick ganska bra. Nr han brjar driva ska jag bermma honom.

Sedan blev det hmttrning, frst p ganska kort hll. Sedan sist visade det sig att Shep blivit s hrt hllen att han nu gr ut alldeles fr mycket i brjan. D blev jag tvungen att stanna honom och ge honom ett framtkommando. Om han d kom lite fr snvt in mot fren skulle jag ge ett riktningskommando utan att stanna Shep igen. Det dr hade jag lite svrt fr, eftersom Peter hela tiden sa till mig att frst stanna hunden och sedan snllt och vnligt ge ett nytt kommando. Men i det hr fallet visade det sig fungera bra, eftersom Shep mer eller mindre smg mot fren.

Vi kom aldrig s lngt att Shep den hr gngen gick ut lagom i brjan, men i stllet ndde vi mlet att han kom ut ordentligt bakom fren och det var huvudsaken i dag. D fr jag ta att det blir lite dubbelkommandon p utgngen.

Vi trnade bde vnster och hger och jag stllde mig lngre och lngre bort och Shep kom ut lngre och lngre bakom fren. Nsta utmaning var att f Shep att verkligen stanna bakom fren i upptaget och att sedan starta mjukt. Jag visslade upp honom fr att sedan genast f ner honom igen. Detta upprepade jag nda tills Shep ld ordentligt. Det svraste var att f Shep att starta mjukt just i upptaget, men sedan gick det riktigt bra!

Kre tyckte att vi kom igng s bra, att jag ska ka tillbaka i morgon och trna tillsammans med Anna Carlsson som kommer d. Det ska bli spnnande att se hur det gr d!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *