Valltrning i Sorunda igen

 

Anna med Froy och Shep.

ven p torsdagen kunde Shep och jag ka till Sorunda och valla p Kre och Ingers fr, den hr gngen tillsammans med Anna Carlsson.

Det r s hrligt att ha s stora ytor att rra sig p. Det knns som om jag har ett helt smrgsbord av trning att vlja mellan. I dag hjlpte Anna mig. Hon tyckte att jag skulle koncentrera mig p att trna hmt p korta avstnd, s att jag verkligen kunde se till att Shep hll ut bakom fren och kunna pverka honom att gra det, om han skulle vilja snika in. Och till min stora frvning och gldje, s klarade Shep detta riktigt bra.

Nr jag sedan frlngde avstndet fick jag ter uppleva hur Shep sprang ut vinkelrtt frn mig och hll p att tappa kontakten med fren. D stannade jag honom och kommenderade honom framt nda tills han var ganska nra fren, d jag gav ett nytt sidokommando.

Nsta vning var att f Shep att stanna klockan tolv, men sedan starta mjukt och fint frn den positionen. Det r svrt fr honom. Han vill grna studsa upp varp han skrmmer fren. Men efter idoga vningar i att vissla upp honom och drp genast vissla ”stanna” fick jag ner tempot rejlt och d gr Shep verkligen vldigt fint.

Anna trnade sina bda unghundar Zac och Spot(?) i en ganska liten flla och det gick mycket bra. Zac fyller just ett r. Dessutom trnade Anna sin vuxna hund Froy att dela. Detta har de haft lite svrigheter med efter det att Anna rkade ut fr en hjrnskada efter en ridolycka fr ett r sedan, men nu gick det bra igen. Froy och hon ska tvla IK2 i helgen, s vi hoppas att det kommer att g bra dr ocks.

TACK Anna fr all hjlp under trningen! Det var jtteroligt! Och tack Kre och Inger att vi fr komma!

Anna trnar Zac i lilla hagen.

 

 

 

 

Shep vilar.

 

 

 

 

Shep vallar.

 

 

 

 

Froy vallar.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *