Valltvlingar i llsa

Shep och jag hade den sagolika turen att komma med p bda dagarnas tvlingar i IK1 trots ett mycket stort antal veranmlningar.

Det som jag verkligen gtt in fr att trna de sista veckorna var att f ut Shep i hmtet s att jag slapp kommentaren ”tight” p utgng och upptag. Denna trning har lett till att Shep r alldeles fr vid i brjan av utgngen fr att sedan nd snedda in ttt intill fren. Till vnster p banan under lrdagen var dels en bck, dels skog som avgrnsade banan, s jag valde att skicka vnster. Det gick bra. Shep fljde skogskanten och kom ven in i skogen p slutet men fljde upp det och stannade en bra bit bortanfr fren. Jag brjade med att vissla vnster fr att f honom att ta upp fren rakt mot framdrivningsgrindarna. Det frsta lyckades men sen var det slut p det roliga. Shep hngde p fren och ld inte mina riktningskommandon och det gick alldeles fr fort och alla fren kom rusande utanfr grindarna. Sen tyckte jag nog att jag fick ner tempot runt stolpen, men det hjlpte inte. Det visade sig att jag bara hade tre pong kvar p framdrivningen! Utgng och upptag gick dremot utmrkt bara en pinne bort p vardera. De bda fsningarna gick s dr, fr vid vid frsta grinden och utanfr linjen och nr vi kom igenom andra grinden frskte fren fly upp i skogen. Shep rusade ivg fr att hmta upp dem och lyckades men p nervgen fastnade han i ngot och gjorde en kullerbytta, s drivningen gick inte alls bra. Den som jag lovat mig sjlv att vi skulle f en tia p. Sen ville fren bara inte dela p sig, frmodligen fr att de blivit s uppskrmda av vallningen dit, s mycket snpligt tog tiden slut dr. Det var s mycket trkigare, d fllan visade sig vara en tia fr i stort sett samtliga ekipage som kom dit! Gunnel Bostrm som var domare kom ut till oss eftert och konstaterade att Shep skadat tassen i vurpan. Han bldde ovanpp tassen. Det var ett litet sr dr och ven p lppen. Han sprang dock glatt omkring och jag trodde inte det skulle pverka sndagens tvling, men det gjorde det.

Nr vi kom hem var Shep blockhalt. Jag frband sret och satte krage p hunden och bad en liten bn, men morgonen drp haltade Shep betnkligt, s jag frstod att vi inte kunde starta, s jag ringde frst Viktoria, frgaren, men fick inte tag i henne. D ringde jag reserv nummer ett som bor i Vrmland och hon kunde frsts inte komma, d vi hade startnummer fem. Andra reserven skulle inte heller hinna i tid, men d ringde jag Viktoria igen och hon bytte startnummer s reserv nummer tv fick sista start och d gick det bra. Shep, Ace och jag kte nd till tvlingsplatsen och tittade och beundrade alla duktiga ekipage fram till lunch. S det blev inte s mycket av det tyvrr.

P torsdagen drp var Shep helt kry igen och d ringde Viktoria och jag fick komma dig och valla med Frida och Charlotte Quiding. Jag trnade hmt igen och nu frsvann Shep ut i periferin och kom in flera hundra meter bakom fren, s lngt bort att jag tyvrr inte kunde se honom, d fltet bljar lite grand. I slutet trnade jag t andra hllet och d gjorde han bra hmt frutom att jag hade svrt att f honom att driva fren genom framdrivningsgrindarna. Sista gngen lyckades det i alla fall. Vi klarade ocks att dela fren den hr gngen. Tyvrr hann vi inte s mycket, d jag mste ka till apoteket fr stngningsdags. Hoppas vi fr komma igen innan nsta tvling som gr p lrdag p Orust!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *